Search


Izabel Kovačić predstavila ljetnu kolekciju Chic de Lin koju ćemo obožavati

Predstavljamo Chic de Lin, najnoviju capsule kolekciju IZAKOVA branda, koja bezvremenskom elegancijom i prirodnim materijalima donosi jedinstvenu kombinaciju stila, udobnosti i održivosti. Chic de Lin kolekcija je pažljivo osmišljena za modernu ženu koja cijeni kvalitetu, sofisticiranost i ekološku odgovornost. Kroz svaki komad prožima se strast prema detaljima, vrhunskoj izradi i autentičnosti.

Odjeća kao slikarsko platno: nova kolekcija sustainable fashion branda SALICULA

Eklektični spoj vizualnih umjetnosti i promišljanje o održivosti redovito su polazne točke u radu Nike Vrbica, pa tako i u njezinoj najnovijoj kolekciji “Painting the Ethereal”. Ova mlada dizajnerica i umjetnica, koja stoji iza brenda SALICULA, nedavno je magistrirala slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a kraj ovog važnog životnog poglavlja odlučila je obilježiti kolekcijom..

A Sustainable Fashion Soirée, proljeće 2024.

Jedna lijepa proljetna noć posvećena održivoj modi okupila je vodeća imena domaće dizajnerske i umjetničke scene i svijeta održivosti na eventu A Sustainable Fashion Soirée, ReStyloh x Salicula 18. travnja u Galeriji 112 ALU pod pokroviteljstvom Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. ReStyloh, prva regionalna platforma za secondhand i održivu modu..

Ira Rumora o modi kao slobodi osobnog izražavanja.

Na A Sustainable Fashion Soirée izlagati će i Ira Rumora, modna dizajnerica koja je 2019. pokrenula istoimeni brend te se od tada pretežito bavi izradom manjih kolekcija i šivanjem odjevnih predmeta po mjeri, zagovarajući pažljivu i sporu produkciju te izradu po narudžbi. Brend je dio STUDIO 23 32 kojeg također vodi dizajnerica te se studio pretežito bavi stylingom i kostimografijom..

Ana Carević - U modu se nije teško zaljubiti

Ana Carević, mlada Dubrovkinja prepoznatljive energije, frizure i stilskog izričaja, dobro nam je poznata kao zagovornica spore mode te vintage-entuzijastkinja. Ana je magistra komunikologije, a modna influencerica već dulji niz godina. svoju platformu koristi kako bi što veći broj ljudi “zaljubila” u sporu modu kroz inspirativne fotografije vlastitih outfita te mora i sunca.

y/GIA: Moram se zaljubiti da bih nešto kupila

Zavirimo u modne tajne Jelene Geštakovski, diplomirane modne dizajnerice koja stoji iza brenda y/GIA za koji je osvojila Elle Style Award nagradu za najboljeg mladog modnog dizajnera godine 2021. Aktivno surađuje s brojnim zvijezdama regionalne estrade, a njezine kreacije prošetale su i internacionalne crvene tepihe. U osobnom odijevanju, Jelena postaje kreativni produžetak svojeg dizajna.

Antonija Bucić vlastitom modnom pričom ističe se na modnom tržištu

Antonija Bucić, modna je dizajnerica i edukatorica koja trenutačno izrađuje svoju diplomsku kolekciju na smjeru Modni dizajn Tekstilno-tehnološkog fakulteta. Uz studij je nakon završenog sveučilišnog preddiplomskog obrazovanja počela predavati na privatnoj akademiji „United Pop“ kolegije Fashion Illustrator, Fashion Designer i Collection Designer. Uz to radi kao freelance modna dizajnerica..

Ivona Josipović: “pravi utjecaj leži u načinu na koji se nosimo”

Ivona Josipović, diplomantica na fakultetu šumarstva i drvne tehnologije poznata nam je kao aktualna predsjednica studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu. Kao predstavnica studenata mnogo pažnje pridaje načinu na koji se nosi i prezentira javnosti. Zavirimo u tajne njenog ormara i modne savjete koje može podijeliti našim čitateljima, naročito studentima.

Ivana Stećuk svojim brendom FeedDogz kroz reciklažu spaja umjetnost i modu

Ivana Stećuk, magistra Grafike Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, nakon promatranja tekstilne industrije iz perspektive umjetnice poželjela je promjenu i kao odgovor ponudila vlastiti brend FeedDogz. FeedDogz je rođen iz teze “To mogu i ja” i vođen ljubavlju prema procesu stvaranja kroz reciklažu.

Marija Kulušić dizajnerica iza održivog modnog branda bezvremenske estetike

Marija Kulušić, modna dizajnerica rođena i bazirana u Zagrebu, ističe se svojim istančanim osjećajem za dizajn i održivost. Njezin istoimeni brend odjeće i modnih dodataka osnovan je 2017. godine i od tada je stekao priznanje za stvaranje sofisticiranih i timeless komada, izrađenih s održivim pristupom. Srž vrijednosti njezinog brenda promovira održivost..

Karla Zelić: predstavnica nove generacije žena

Karla Zelić je Superbabe and she's killin' it. Apsolutna predstavnica nove generacije žena, hrabra, odvažnog stila, poznata i kao Superbabekillah na Instagramu, svojim jedinstvenim stilom i izražajnom osobnošću osvojila je srca svojih pratitelja od 2013. godine. Karla dolazi iz Poreča, a studirala je Diplomaciju i međunarodne odnose. Njezin modni pristup nije samo odraz njezine vanjske pojave..