Search

Tihana Veljačić aktivistica i suosnivačica platforme THE GREEN HUB

  • Podijeli na:
Tihana Veljačić aktivistica i suosnivačica platforme THE GREEN HUB

Tihana Veljačić, aktivistica, suosnivačica THE GREEN HUB inicijative, pokretačica Ditch Plastic Croatia incijative, eko influencerica i ESG ekspertica, diplomirana ekonomistica iz Zagreba istaknula se svojom aktivnom ulogom u promicanju ekologije i kvalitetnijeg odnosa prema prirodi. Svjesna da kada brinemo o prirodi, brinemo i o sebi, stoga je odbacivanje plastike postalo jedan od ključnih elemenata prema tom cilju. Svoj put započela je s Instagram profilom Ditch Plastic Croatia, koji je postao platforma za brojne suradnje, gostovanja i projekte.

Danas obilježavamo Dan žena na ReStyloh tako da razgovaramo upravo sa onim ženama koje nas svojim radom i uspjesima motiviraju, a svojom karizmom inspiriraju. O njihovim projektima možete pronaći mnoštvo inspirativnih informacija čim upišete njihovo ime u Google, i svakako ćemo danas razgovarati i o tome. Ali ovom prilikom željeli smo naglasak staviti na pitanja koja sačinjavaju svakodnevnicu. Zasigurno će vas razveseliti što o nekim svakodnevnim pitanjima razmišljaju žene kojima se divimo i koje nas inspiriraju.

Odlučili smo Tihanu pozvati na intervju povodom Dana žena, kako bi  podijelila s nama svoje iskustvo i savjete u profesionalnom razvoju, modi, prijateljstvima i životu općenito.

Profesionalni razvoj

Moj prvi projekt bio je eliminiranje jednokratne plastike iz vlastitog života (a kasnije i tuđih) zbog negativnih učinaka na ljudsko zdravlje i okoliš.

Sada sam na roditeljskom dopustu i uživam s bebom. :)

Savjet za uspješan biznis: odvojiti privatno i poslovno vrijeme koje se često preklapa u životu poduzetnice.

Savjet za osobu na početku karijere u tvom području: dobra volja, puno strpljenja i spremnost za učenje.  

Knjiga koju sam pročitala, a inspirirala me/otvorila nove vidike: “Placebo ste vi” od Joea Dispense. Preporučam svima.

„Preporuči“ ženu u biznisu: Marija Margareta Klika, moja partnerica u platformi THE GREEN HUB i vlasnica odlične PR agencije KIND PR.

Moda

Održivost je bitna jer nema alternative. Živimo na planetu s ograničenim resursima koje moramo koristiti racionalno.

ReStyloh volim jer nađem i kupim najbolje preloved komade odjeće.

Modni savjet koji bi izdvojila - kupuj manje, ali kvalitetno.

Zdravlje

Skincare savjet koji bi naglasila: uvijek očistim lice prije odlaska u krevet i nanesem hidratantnu kremu za lice jer moja suha koža ne tolerira preskakanje skincare rutine.

Savjet za zdravlje i fizički fitness: najmanje 8 sati sna, pet manjih obroka od voća i povrća s malo mesa i ogromne količine obične vode.

Savjet za očuvanje emocionalnog i mentalnog zdravlja: komunikacija, komunikacija i komunikacija. Važno je verbalizirati svoje potrebe, stavove i neslaganje jer ljudi ne mogu čitati misli. I vikend getaway s prijateljicama. Preporučam svima i to što češće. :)

Opuštanje, ljubav, sreća

Savjet za kvalitetne prijateljske odnose koji traju godinama: je strpljenje, prihvaćanje različitosti, razumijevanje i empatija.

Najveća podrška mi je: životni partner i sve divne žene u mom životu koje me svakodnevno inspiriraju  - mama, svekrva i moje prekrasne prijateljice.

Najdraže mjesto u Hrvatskoj: Stari Grad na otoku Hvaru je moj happy place.

Opuštam se tako da: se igram sa svojom bebom, meditiram (nažalost, trenutno nešto rjeđe) i provodim vrijeme u prirodi.

Volim čitati sve, a trenutno jako malo jer, beba. Upravo (pokušavam) čitati “The Day the World Stops Shopping: How Ending Consumerism Saves the Environment and Ourselves” od  J. B. MacKinnona.

Najveća inspiracija su mi putovanja koja me pune kreativnom energijom i novim idejama, čine me boljom osobom jer me uče različitosti, toleranciji i prihvaćanju drugih ljudi, kultura, vjera i običaja.

Za kraj, u budućnosti želim što više putovati na održiv način sa svojom obitelji- boraviti na određenoj destinaciji što je duže moguće, upoznati se s lokalnim stanovništvom, uživati u autohtonoj hrani. kulturi i običajima bez (prevelikog) negativnog utjecaja na našu Majku Zemlju.


Fotografije: ustupila Tihana Veljačić iz vlastite arhive

LINKOVI:

Ditch Plastic Croatia Instagram profil zapratite ovdje.
Posjetite web stranicu THE GREEN HUB ovdje. 
ReStyloh profil Tihane Veljačić zapratite ovdje  
 

ReStyloh ‎‎

ReStyloh ‎‎