Search

Održana modna revija branda SALICULA u sklopu Zagreb Design Week 2024

  • Podijeli na:
Održana modna revija branda SALICULA u sklopu Zagreb Design Week 2024

Na Zagreb Design Weeku 2024., mlada dizajnerica i umjetnica Nika Vrbica, poznata po svom brendu SALICULA, predstavila je svoju novu kolekciju pod nazivom "Painting the Ethereal". Ova kolekcija je pravi eklektični spoj vizualnih umjetnosti i mode, s jasnim naglaskom na održivost, što je već prepoznatljiv element u njezinom radu.

 

Naslovna_2_optimized_700
 

Nika, koja je nedavno završila magisterij iz slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, odlučila je proslaviti ovaj značajan trenutak u životu kreiranjem jedinstvenih modnih komada. Kolekcija "Painting the Ethereal" objedinjuje njezinu strast prema slikarstvu i modi, a posebna pažnja posvećena je konceptu "upcyclinga". Vrbica je za svoje slikarsko platno odabrala probrane second-hand modne komade, dajući im novi život uz apstraktne, zlatne poteze kista. Tako je svaka "pre-loved" kreacija dobila svoj unikatan potpis.

 

Naslovna_3_optimized_700
 

Pored second-hand komada, SALICULA je predstavila i nove unisex majice raznih duljina i boja, izrađene od viškova materijala. Ove majice krase romantični motivi oblaka i srca u baroknom stilu, čime Nika podcrtava sinergiju između mode i slikarstva koju zagovara. Svi komadi kolekcije, bilo da se radi o oslikanim odjevnim predmetima ili majicama, mogu se personalizirati po narudžbi, što omogućuje svakom kupcu da posjeduje unikatni umjetnički rad koji je ujedno nosiv.

 

Naslovna_optimized_700-1
 

Dio kolekcije čine i slojeviti unikatni komadi izrađeni od sakupljenih ostataka materijala, osmišljeni kako za dnevne, tako i za večernje prilike, s reflektivnim akcentima. Premda je "Upcycle" linija prvenstveno bazirana na ženskoj odjeći, svi komadi u kolekciji su unisex, čime Nika nastavlja svoj inkluzivan pristup modi.

Kolekcija "Painting the Ethereal" ne predstavlja samo modnu izjavu, već i nastavak Nikine umjetničke vizije, u kojoj moda postaje platforma za vizualno izražavanje i održivu budućnost.

FOTOGRAFIJE: Šimun Bućan

LINKOVI:
Zaprati brand SALICULA na Instagramu ovdje.
 

ReStyloh ‎‎

ReStyloh ‎‎