Search

Bruno Einfakinn, DJ koji nas osvaja svojim glazbenim ukusom i stilom

  • Podijeli na:
Bruno Einfakinn, DJ koji nas osvaja svojim glazbenim ukusom i stilom

Bruno Einfakinn, iznimna pojava elektroničke glazbe, DJ koji nas osvaja svojim nevjerojatnim glazbenim ukusom, stilom, modom i šarmom koji kombinira berlinske vibracije s gradskim šikom. Njegova glazba pomjera granice, podiže hype svakog partya. Kada ugledate najavu za odličan party na line upu ćete zasigurno pronaći to ime. Bruno je već na prvu osoba koja uz dobru glazbu odašilje i dobar vibe, i fura dobar stil. A nakon malog dubljeg razgovora bili smo fascinirani da se radi o osobi koju je glazba kao umjetnost, izričaj i gušt oduvijek privlačila, što je naročito došlo do izražaja tokom studiranja u Zurichu. 

Bruno, kada si otkrio svoju ljubav prema glazbi i kako je ta ljubav dovela do toga da si danas jedan od najpopularnijih DJeva na našoj sceni?

BE: Kako mi laskaš! Glazba je oduvijek bila veliki dio mog života kroz različite kanale. Prije fakulteta sam se bavio street plesovima u Atomic Dance Factory-u, a u srednjoj sam čak bio i u zboru haha. Kako sam se bavio i promocijom evenata, tako je prirodno došla i želja da se upustim u DJ-ing. Moj današnji glazbeni ukus i način puštanja glazbe je bio pretežito oblikovan u Zürichu tokom studija, a mislim da me do jednog on ‘najpopularnijih’ DJ-eva na našoj elektroničkoj sceni dovelo to što joj je nedostajalo raznovrsnosti. 

Kojim nastupom se najviše ponosiš?

BE: Uvijek onim prijašnjim haha. Teško je dati suvisao odgovor na ovo pitanje jer je svaki drugačiji, no izdvojit ću prvi ATLANTIDA party u Podmornici / Katranu gdje sam puštao b2b set s Viktorom skoro 7 sati te definitivno jedan od brojnih svako-mjesečnih gostovanja u Ro & Do pod konceptom DŽABE STE DOŠLI (prvomajsko izdanje posebno pamtim). Također moram napomenuti i moj debutni extended nastup na Reformu u Mastersu nakon kojeg sam dobio neviđeno dobar feedback. Baš ovi nastupi su mi najdraži jer dugim setovima imam priliku izgraditi opsežnu energiju u prostoru i unijeti diverzitet u izbor glazbe. 

U kojim sve gradovima do sada si nastupao, i po čemu bi rekao da se razlikuju publika i glazba u tim mjestima?

BE: Osim Zagreba, nastupao sam u Rijeci, Kostreni, Hvaru, Komiži na Visu, Rabu, Nerezinama na Lošinju, Petrinji i možda još ponegdje, a van Hrvatske sam imao prilike puštati u Milanu. Glazbeni ukus ovih gradova i mjesta se razlikuje po tome što svaki klub ili venue najčešće već ima svoje određene parametre što im točno treba da se tamošnja publika zadovolji. Smatram se nekonvencionalnim DJ-em kojem nije cilj zadovoljiti masu već izraziti svoj ukus te ga zapakirati tako da publika dobije kombinaciju nečeg novog s onim što je njihovom uhu već poznato. Mislim da mi je do sada taj pristup dobro prolazio.

 

 

Kako izgleda priprema jednog DJa za nastup?

BE: Kako za koji nastup. U zadnje vrijeme sam počeo dobivati vrlo istaknute angažmane pa sam za neke od njih ušao u detaljne pripreme. S obzirom da trošim puno vremena na traženje nove glazbe, često nađem traku (novu ili prijašnje kupljenu) radi koje mi se upali intuicija i kaže da bi bila idealna za neki od već dogovorenih nastupa. Počeo sam kreirati custom playliste u koje prvo dodajem glavni sadržaj koji želim iskoristiti u setu i posložim ga po vibe-u koji mi daje. Tu sam dakle pripremio osnovu, a nadopunjujem ju glazbom iz većih foldera koji su sami po sebi već oblikovani stadijima intenziteta tj. jačini energije. 

Jedan throwback - što si mislio da ćeš biti kada odrasteš?

BE: Arhitekt. Ja sam onaj lik koji je igrao Sims 2 po cijele dane i gradio kuću do kuće, naselje do naselja. Čim bih Simse uselio prešao bih na novi projekt. Mislim da mi je arhitektura najviše bila napeta radi kreativnog aspekta koji se mora stopiti s funkcionalnim. 

Kako izgleda tvoj tipičan dan?

BE: Nemam tipičan dan, ali imam specifične navike: ujutro jedem tostirane sendviče i jaja, ne volim komunikaciju prije 11 ujutro, najproduktivniji sam noću, a kavu ne pijem da me razbudi nego da potakne ugodan razgovor.

Ujutro volim slušati:

BE: Svoje misli koje me podsjećaju na dnevne obaveze. Glazbu obično počinjem slušati u kasnijim satima dana. 

 

 

Kako provodiš slobodno vrijeme? 

BE: Osim izlazaka, praćenja naših evenata i putovanja na evente u drugim državama, posljednjih godinu dana sam shvatio koliko cijenim svoje društvo pa se ponekad u slobodno vrijeme volim samo isključiti.

Da li si više prirodni ili urbani tip kada putuješ?

BE: Rekao bih urbani, iz razloga što većinu svojih putovanja dogovaram na temelju evenata koje namjeravam posjetiti. Na primjer, ove godine sam putovao u Beograd, Sarajevo, Novi Sad, Budimpeštu i Amsterdam, a sve to radi prilike da čujem izvođače koji nisu česti gosti na našoj sceni. No, putovanja u prirodu su posebna na svoj način i već dugo nisam odradio jedno takvo. 

Kada otvorim ormar prvo…

BE: Biram obuću koja adekvatno spaja vremenske prilike s mojim raspoloženjem.

„Nemam što za obuć“ osjećaj rješavam tako da…

BE: Perem veš na vrijeme haha. Nisam baš veliki šopingholičar, garderobu baziram na istaknutim timeless komadima koje kombiniram sa repetitivnim basic odjevnim predmetima. 

Kada pogledaš unatrag na svoj stil što ga je najviše definiralo? 

BE: Mislim da je moj stil kombinacija street style apparela i otmjenih komada odjeće koji skupa stvaraju otkačeno-muški look. Street style je definirao moj svakodnevni lifestyle (glazba, ples, skate kultura i sl.) a otmjenost sam pridobio kroz karijeru. Na primjer, 5 godina svog života svakodnevno sam nosio business suit kao uniformu na faksu ili poslu. Sukladno s tim počeo sam nositi crew neck pletene veste, kapute, wingtips cipele i čizme.

 

 

Kakvo je stanje u tvom ormaru? Kako organiziraš svoj ormar?

BE: (Od najgornje police do najdonje:) Hudice i veste, majice kratkih rukava, traperice i hlače, ladice s donjim rubljem.  Na vješalicama držim košulje i jakne podijeljene po debljini, a dodaci (sunčane, kravate, kape, šalovi i slično) imaju svoju posebnu policu u ormaru sa zimskim jaknama. 

Savjet koji bi dao za bolju organizaciju ormara?

BE: Složi robu nakon što ju skineš sa štrika i odmah ju složi na mjesto kojem pripada. 

Kako biraš što ćeš nositi taj dan?

BE: Pokušavam vizualizirati raspoloženje kojim odašiljem. Na primjer, nedavno sam ušao u svoju tzv. “post-punk” eru u kojoj odašiljem ‘saudade’ i odlučnost u svojim životnim odlukama, stoga su chelsea čizme, print košulja, kožna ili traper jakna i možda marama oko vrata srž tog outfita. Doduše najdraži su mi oni nebitni dani kada prazne glave mogu odabrati majicu i hlače s vrha police. 

Što ti je najvažnije kada kupuješ novi odjevni predmet?

BE: Važno mi je da se uklapa u moj dosadašnji asortiman i da ne moram tražiti popratne odjevne predmete. 

Outfit kojim se najviše ponosiš, za koju prigodu si ga nosio i zašto?

BE: Čak ovaj sa slika iz Budimpešte! Dugo sam pokušavao spojiti svoje slip-on Vansice koje je personalizirala moja draga prijateljica Daka (@daka_jacket) i Vertere maramu koja dodaje dodatnu dimenziju outfitu, ali nisam znao s čim i kako. Zahvaljujući spomenutoj “post-punk” eri taj outfit je zaživio kroz timeless komade: traper jaknu i crne uske traperice. I da, ova era inspirirana je playlistom koju sam nedavno složio! 

 

 

Poznata osoba čijem se stilu diviš? 

BE: Jako slabo pratim celebrity kulturu, no mogu izdvojiti Lucky Blue Smitha kao nekog tko već godinama drži konzistenciju u svom stilu. 

Što ti je najljepše na stilu suprotnog spola? A koje odjevne predmete najmanje voliš vidjeti na osobama suprotnog spola?

BE: Obuća bez pete, high-waist skinny jeans i bilo kakav top - ja gotov. A ovo ljeto sam imao fraze na britanke i nizozemke koje su na +35 nosile marte! 

Omiljeni odjevni predmet koji si kupio kao secondhand?

BE: Ne kupujem secondhand zato što mi je radi građe tijela teško naći nešto što mi odgovara tako da vintage komade najčešće prisvajam iz tatinog i dedinog ormara. Moram čim prije potražiti oversized print majice kratkih rukava i oversized hudice u zelenoj i sivoj boji. A možda nešto upiknem i na ReStyloh. :)

Kada bi uhvatio zlatnu ribicu koja ostvaruje želje vezano za stil i garderobu, koju želju bi poželio?

BE: Ajmo maknuti visoki price tag s odjeće i kolaboracija koje su hype pa vidjeti hoće li i dalje biti toliko traženi. 

Što te privuklo na ReStyloh?

BE: Činjenica da je ova platforma stvorena u Hrvatskoj, a držim do podržavanja lokalnih biznisa i ideja. 

Kako vidiš budućnost održivosti? 

BE: Definitivno kroz online thrift shopping i kroz pop-upove. S druge strane, ako pričamo o daljnjoj produkciji mislim da fast fashion brandovi koji navodno pokušavaju postati 100% održivi do 2025. su dobar primjer.

Omiljeni DJ? Znamo da ti je teško izdvojiti, možeš više njih.

BE: Izdvojio bih etiketu koja drži većinu njih na okupu, a to je Innervisions iz Berlina. Etiketu su osnivali Dixon i Âme. 

Kako izgleda tvoja playlista za jedan opuštajući dan?

BE: Za opuštanje su mi odlični setovi od izvođača kao FKJ, Kerala Dust, Sabo & Goldcap, Monolink. 

 

 

A kako izgleda tvoja playlista na jedan radni dan?

BE: Najčešće započne s prvom trakom koja mi se mota po glavi pa ju upišem u Soundcloud. Ostalo prepuštam algoritmu koji mi otkriva sličnu glazbu.

POV, petak je navečer, ljeto je, plaža se lagano popunjava,  pjesma s kojom ćeš otvoriti je… 

BE: Nico de Andrea feat. EMRIA - Corazon (Extended Mix)

4 najbolja filma?

BE: Inception kao vječni broj 1, Blow, The Girl With The Dragon Tattoo (švedski Men Who Hate Women je isto super) i bilo što Harry Potter. 

Omiljeni modni dizajner?

BE: Tom Ford.

Omiljeni trend u modi?

BE: Filozofija poticanja individualnosti stila i body positivity u kojem se osobno često pronalazim. 

Misao vodilja u životu ti je…

BE: Daj se ne sekiraj hahaha (if you know, you know). 

Za kraj navedi jedan modni savjet koji spasi svaki dan:

BE: If you wake up feeling your worst, make sure you look your best. Zapišite ovo negdje s mojim inicijalima haha. 

Bruno, hvala ti što si nas ubacio u ovaj blitz style journey i dao nam hintove za dobre playliste koje ćemo i sami rado slušati ovisno o prigodi, Einfakinn SoundCloud. A sve koji žele u budućnosti biti obaviješteni kada Bruno izbaci svoje preloved komade odjeće možete chekirati ovdje. 

 

ReStyloh ‎‎

ReStyloh ‎‎