Search

Ugostite vaše prijatelje like a pro uz finger food i snack

  • Podijeli na:
Ugostite vaše prijatelje like a pro uz finger food i snack

Nema ništa bolje od neobavezne večeri kod kuće s dobrim prijateljima. Ponekad nema potrebe za velikim planiranjem ili pripremom složenih jela. U takvim trenucima, finger food i razni snackovi dolaze do izražaja. Ovdje ćemo vam predstaviti nekoliko savjeta i recepata za savršene prigriske i zakuske koje možete pripremiti za malo druženje u stanu s prijateljima.

1. Tost sa avokadom i cherry rajčicama

Jednostavan i zdrav prigrizak koji će oduševiti vaše goste. Trebat će vam svježi kruh za tostiranje, avokado, cherry rajčice, maslinovo ulje i sol. Izmiješajte avokado s malo maslinovog ulja i soli, premažite ga na tost i poslužite s polovicama cherry rajčica. Osim što je ukusan, ovaj prigrizak izgleda privlačno na tanjuru.

 

 

2. Mini pizza sendviči

Umjesto da pripremate velike pizze, isprobajte mini pizza sendviče. Nabavite mini pecivo, sir, rajčicu, papriku, luk i origano. Složite sendviče tako da na svaku polovicu peciva stavite povrće po želji, sir i rajčicu. Pospite origano po vrhu i stavite u pećnicu na kratko grijanje dok se sir ne otopi. Ovi sendviči su ukusni i lako se dijele.

3. Guacamole i tortilja čips

Guacamole je uvijek hit na druženjima. Trebat ćete zreli avokado, luk, rajčicu, limunov sok, češnjak, sol i papar. Isjeckajte sastojke i pomiješajte ih kako biste napravili guacamole. Poslužite ga s tortilja čipsom po želji. Ovo je osvježavajući i ukusan snack koji će brzo nestati s tanjura.

 

 

4. Mini slani Quiche-ovi

Quiche je ukusna i elegantna opcija za prigrizak. Možete ih pripremiti u mini verziji za lakše konzumiranje. Za pripremu će vam trebati tijesto za quiche, jaja, vrhnje za kuhanje i razni nadjevi po izboru, kao što su šunka, sir, povrće, ili gljive. Napravite male quiche-ove u kalupima za muffine i pecite ih dok ne postanu zlatno smeđi.

5. Mini sendviči s raznim nadjevima

Mini sendviči su odličan izbor za neformalna druženja. Pripremite različite vrste nadjeva kao što su humus, svježe povrće, sirevi, sirni i povrtni namazi i razni umaci. Neka vaši gosti sami slože svoje sendviče prema vlastitom ukusu. Ovo je sjajan način da svatko pronađe nešto po svom guštu.

6. Mini palačinke s čokoladom i voćem

Ne zaboravite na desert! Mini palačinke su slatki zalogaji koji će obradovati vaše prijatelje. Ispecite mini palačinke i poslužite ih s topljenom čokoladom, svježim voćem poput jagoda, malina i banana, i posipanim šećerom u prahu. Ova slatka poslastica zasigurno će osvojiti sve prisutne.

 

 

Kako biste upotpunili svoju večeru, nemojte zaboraviti pripremiti osvježavajuće napitke kao što su voćni kokteli, bezalkoholni napici i gazirane vode s voćem. Dodatno, možete pripremiti i zdjelu sa svježim voćem i grickalicama za grickanje tijekom druženja. Orašasti plodovi su idealna zdrava grickalica za druženja.

Nema potrebe za kompliciranim receptima ili složenim jelima kada se družite s prijateljima kod kuće. Ovi jednostavni i ukusni finger food i snackovi stvorit će opuštenu atmosferu i omogućiti vam da se posvetite uživanju u dobrom društvu. Uživajte u neformalnoj večeri i dijeljenju ukusnih zalogaja s prijateljima.

ReStyloh ‎‎

ReStyloh ‎‎