Search

Sugared & Co mjesto zavodljive glatke kože uz sugaring organskom šećernom pastom

  • Podijeli na:
Sugared & Co mjesto zavodljive glatke kože uz sugaring organskom šećernom pastom

Povijest sugaringa i senzualnosti glatke kože seže daleko unatrag, duboko u drevne civilizacije koje su prvi put otkrile njegove blagodati. Sugaring, kao tehnika uklanjanja dlačica, ima svoje korijene u antičkoj egipatskoj kulturi, gdje su žene i muškarci koristili smjesu šećera, limunovog soka i vode za uklanjanje dlačica i postizanje glatke kože. Ova drevna metoda brzo se proširila po cijelom Mediteranu te je postala omiljeni ritual ljepote u mnogim kulturama.

Glatka koža oduvijek je bila povezana sa senzualnošću i privlačnošću. U starom Egiptu, glatka koža smatrala se simbolom bogatstva, čistoće i seksualne privlačnosti. Ova povezanost između glatke kože i senzualnosti prenosila se kroz različite kulture i povijesna razdoblja, stvarajući trajnu fascinaciju i poštovanje prema njenoj ljepoti i privlačnosti. Sugaring, kao jedna od najstarijih metoda uklanjanja dlačica, imala je ključnu ulogu u očuvanju ove tradicije te je postala neizostavan dio režima ljepote mnogih žena i muškaraca diljem svijeta. Sugaring je sve popularniji način uklanjanja dlaka koji ne samo da je učinkovit, već je i izuzetno koristan za vašu kožu. Zdrava i blistava koža je uvijek u modi a s obzirom da nam se bliži Valentinovo, jedan od dana u godini kada svaka žena želi istaknuti svoju ljepotu i zablistati, odlučili smo posjetiti Sugared & Co, salon za depilaciju organskom šećernom pastom.

dsc0292-copy.jpg


Sugared & Co studio za depilaciju organskom šećernom pastom nalazi se na vrlo praktičnim i pristupačnim lokacijama, u centru grada u Varšavskoj 1, na I. katu, i u ulici Josipa Marohnića 1 u sklopu Allegra centra, u Zagrebu. Ulaskom u studio oduševio nas je prekrasan sunčani  prostor i ljubazno osoblje. Usluga depilacije organskom šećernom pastom bila je temeljita i efikasna, a poslije tretmana ponude vam aloe veru, poznatu po umirujućim i hidratizirajućim svojstvima.  Sami posjet salonu se čini kao da je trajao 5 min svakim korakom dok odlazite s tim posebnim osjećajem miline glatke, mekane, eksfolirane i hidratizirane kože koji traje i do 6 tjedana.

Razgovarali smo s djelatnicima Sugared & Co o njihovoj usluzi depilacije organskom šećernom pastom  i koje prednosti nudi zredovno korištenje usluge za zdravlje i blistavost kože.

dsc0286.jpg

Prvo, pasta za sugaring obično se sastoji od prirodnih sastojaka poput šećera, limunovog soka i vode. Ti su sastojci nježni prema koži i  manje izazivaju iritaciju ili alergijske reakcije u usporedbi s nekim proizvodima za uklanjanje dlaka koji su puni kemikalija. Sam proces sugaringa uključuje nanošenje tople paste na kožu te njezino uklanjanje zajedno s dlačicama u smjeru rasta dlaka. Taj postupak također pomaže u eksfolijaciji kože, uklanjajući mrtve stanice kože i ostavljajući je glatkom i mekom.

Mnogi ljudi smatraju da je sugaring manje bolan od drugih metoda uklanjanja dlaka poput depilacije voskom. To je zato što se pasta za sugaring veže samo za dlaku, a ne za kožu, rezultirajući manje povlačenja i nelagode tijekom postupka uklanjanja dlaka.

dsc0318-2.jpg

Osim toga, sugaring smanjuje rizik od uraslih dlačica te rezultira dugotrajnim rezultatima, čineći kožu sjajnom i glatkom. Redovitim tretmanima, dlačice postaju tanje i rjeđe, što rezultira dugotrajnim učinkom i smanjenjem potrebe za čestim tretmanima. Za razliku od brijanja, koje može dovesti do uraslih dlačica, sugaring uklanja dlačice iz folikula zajedno s korijenom dlake, smanjujući vjerojatnost pojave uraslih dlačica. Dodatno, nježno djelovanje eksfolijacije sugaringa pomaže u sprječavanju uraslih dlačica čišćenjem mrtvih stanica kože.

Kada se radi o Valentinovu, kao i ostalim posebnim prigodama, glatka i zdrava koža podloga je svakog dobrog outfita i podignutog samopouzdanja. Sugaring je najprirodniji put do glatke kože i prvi korak naglašavanja sjaja kože. S glatkom i blistavom kožom, osjećat ćete se samopouzdano i zavodljivo u svom outfitu za posebnu večer. Stoga, povodom Valentinova, i svakim drugim danom profesionalni i ljubazni Sugared & Co tim vam stoji na raspolaganju.

ReStyloh ‎‎

ReStyloh ‎‎