Predstavljen projekt RUKE - živi okus biljaka i kreativnih suradnji
By ReStyloh
lip. 13, 2025
Podijeli na:
Nakon što je sa svojim hvaljenim ginom Monachusom osvojio publiku od Premanture do Japana, Luka Žuljević se vratio u Zagreb i predstavio svoj novi projekt RUKE - gin, ali i destileriju i platformu, točnije projekt koji u fokus stavlja svježe biljke, lokalne sastojke i suradnje s kreativcima.
U Tender Cocktail & Kitchen Clubu, u centru grada, okupio je prijatelje, gastro entuzijaste i kreativce iz raznih područja koji su u ugodnoj atmosferi mogli kušati tri jedinstvena gina iz destilerije RUKE: Dry Gin, Blood Orange Gin te Fig Liqueur.
“RUKE spajaju, surađuju, objašnjavaju. Ime nije slučajno – radi se o lijepoj hrvatskoj riječi koja simbolizira ručni rad, kreativnost i zajedništvo,” rekao je Luka Žuljević, naglašavajući važnost stvaranja s ljudima koji rade rukama – kuharima, barmenima, umjetnicima.
“Kroz RUKE želim stvoriti community povezan oko hrane, pića i umjetnosti. Prva suradnja je s Nikicom Jurkovićem, ali ideja je da se etikete svake godine rade u suradnji s različitim umjetnicima,” dodaje Luka.
Naime, posebna pažnja posvećena je i vizualnom identitetu. Etiketu boce gina su osmislile Dina i Franka iz dizajnerskog studija Nji3, a svaka stražnja etiketa nosi djelo drugog umjetnika. Za prvu seriju, suradnja je ostvarena s Nikicom Jurkovićem, čiji je prepoznatljiv apstraktni kolaž apliciran kao kolekcionarski predmet koji se može ukloniti s boce. Gledan kroz staklo, njegov rad poprima novu dubinu i dinamiku, dok crvena silikonska narukvica oko boce postaje zaštitni znak brenda.
“Fokusirani smo na maksimalno kvalitetne proizvode od svježih namirnica i na okupljanje i poticanje suradnje s kreativcima iz različitih područja. Nadam se da će RUKE postati community povezan oko hrane, pića i umjetnosti”, zaključuje Luka Žuljević.
Anja Filipec, Jelena Bando, Marija GaleEla Radić Vukić, Marijan FelverIda PresterIvana Antunović JovićJakov VilovićKlarxy, Luka Žuljević, NambiLana PuljićNji3, Dina Milovčić, Franka TretinjakMarko Turković, Luka Žuljević
Fogo by Bekal, novi restoran smješten tik uz more na plaži Pical, gastronomskoj ponudi Poreča donio je nešto posve drugačije i već mjesec dana nakon otvaranja osvojio naklonost medija i publike. Iza koncepta stoje Valamar i poznati kulinarski dvojac iz zagrebačkog Bekala – chefovi Tvrtko Šakota i Marko Turković – poznati po beskompromisnoj filozofiji kuhanja na vatri koja je prepoznata i od strane
Postoje ljudi koji ne govore glasno, ali sve što rade govori umjesto njih. Nikoleta Kušelj i kreativan tim jedni su od onih koji pažljivo slušaju prostor, ljude i umjetnost. Možda upravo zato SupetART, projekt koji vode s jednakom dozom intuitivnosti i profesionalnosti, ne funkcionira kao klasičan kulturni program, već kao platforma koja povezuje tradicionalno u suvremenom.
Upotrebljavamo vlastite kolačiće i kolačiće trećih strana kako bismo poboljšali vaš doživljaj i naše usluge. Nastavkom pregledavanja stranice smatramo da prihvaćate njihovu uporabu.