Search

5 osnovnih pravila za skincare za čistu, blistavu i zdravu kožu

  • Podijeli na:
5 osnovnih pravila za skincare za čistu, blistavu i zdravu kožu

Postoji 5 osnovnih pravila njege kože koje se odnose na sve, tako da jednostavnim pokrivanjem ovih 5 pravila na putu ste do čistije, zdravije, blistave kože. Iako je vrlo jednostavna, pažljiva rutina njege kože koja se temelji samo na ovim savjetima za njegu kože može imati izvanredan učinak. Dakle, koji su dobri savjeti za njegu kože?

 

 

1. Upoznajte svoj tip kože

Svatko ima svoju jedinstvenu kožu, ali postoji 5 općih kategorija kože u koje će vaša koža spadati: normalna, masna, suha, mješovita (masna i suha) ili osjetljiva. Poznavanje vlastite kože jedna je od najboljih tajni izgleda zdrave i svježe kože.

Različiti tipovi kože imat će više (ili manje) koristi od određenih hranjivih tvari, sastojaka i režima, pa ako tražite savjete za čistu ili zdravu kožu, prvi korak je razumijevanje vašeg tipa kože i onoga što joj je najpotrebnije. Još je važnije znati što izbjegavati jer određeni sastojci koji se koriste u mnogim proizvodima za njegu kože mogu pogoršati određene tipove kože. Na primjer, najzdraviji način da hidratizirate svoju suhu kožu bio bi slijediti posebne tretmane za suhu kožu kako biste osigurali da vaš dnevni režim pomaže u održavanju normalne funkcije kože.

2. Budite temeljiti, ali ne pretjerujte

Svakodnevno temeljito čišćenje lica jedan je od najvažnijih savjeta za njegu kože koje treba slijediti za zdravu kožu. Ali nemojte brkati "temeljito" s "puno" - previše proizvoda i previše pilinga ili trljanja kože može učiniti više štete nego koristi. Jedan od najboljih savjeta za njegu kože za optimalnu dnevnu rutinu su nježna i minimalistička 4 koraka:

  • Čišćenje, uklanjanje nečistoća, prljavštine, šminke i viška sebuma.
  • Toniranje za uklanjanje preostalih nečistoća i sužavanje pora.
  • Vlaženje i vraćanje hidratacije - zadržavaju vitalne hranjive tvari i štite od zagađivača iz okoliša.
  • Dodatak prehrani za vašu kožu i tijelo vitaminima koji su potrebni za održavanje zdrave hidratacije iznutra i izvana.

3. Dubinska hidratacija danu i noću

Dubinska hidratacija je jedan od najpoznatijih savjeta za njegu kože za zdravu, sjajnu kožu, ali važno je znati da hidratacija samo jednom dnevno nije dovoljna. Vaša je koža najsretnija kada joj razina vlažnosti ostane konstantna tijekom dana, stoga je hidratacija i ujutro i navečer od vitalnog značaja.

Također je važno hidratizirati kožu nakon svakog čišćenja jer voda i proizvodi za čišćenje uklanjaju eterična ulja, kao i prljavštinu i nečistoće, što može isušiti vašu kožu. Korištenjem hidratantne kreme nadoknađujete vlagu i hranjive tvari koje vaša koža treba, zadržavajući hidrataciju.

4. Vaša koža treba i vitamine

Baš kao i sa svim drugim aspektima vašeg tijela i zdravlja, savjeti za zdravu kožu uključuju dobru ravnotežu vitamina. Zdrava i hranjiva prehrana prvi je korak u osiguravanju zdravlja kože, ali esencijalni vitamini za kožu također mogu doći iz lokalnih proizvoda za njegu kože, kao i dodataka prehrani. Vitamini A, B, C, D, E, K + cink su favoriti vaše kože, pa je osigurati da ih unosite u dovoljnoj količini jedan od najjednostavnijih savjeta za zdravu kožu.

 

 

5. Tajna prelijepe kože? Hidratacija. Hidratacija. Hidratacija. 

Ako želite zdravu, sretnu, blistavu kožu, potrebno ju je hidratizirati. A to dolazi od hidratacije i iznutra i izvana.

Obavezno je piti puno vode, ali postoje i drugi načini hidratacije. Vaši skincare proizvodi trebaju uključivati neke od najmoćnijih prirodnih hidratanata, uključujući dodatke kompleksa vitamina C i ružinu vodicu – nježan, prirodan tonik koji je moćan u hidrataciji kože i jedna je od najčuvanijih "tajni kože" u svijetu.

Dok gornji savjeti za njegu kože pokrivaju 5 osnovnih savjeta dobre njege kože, važno je zapamtiti da zdrava koža dolazi kao dio veće rutine njege. Zdrava prehrana, redovita tjelovježba, briga za vaše tijelo i svjesnost o sastojcima u proizvodima koje koristite dio su vaše opće dobrobiti – a zdrav stil života usmjeren na dobrobit će sam po sebi koristiti vašoj koži, kao i ostatku vašeg tijela. Tajne zdrave kože je konzistentnost dobrih navika u svim područjima života.

 

ReStyloh ‎‎

ReStyloh ‎‎