Search

Savršeni filmovi za pogledati ovu jesen

  • Podijeli na:
Savršeni filmovi za pogledati ovu jesen

Jesen sa sobom donosi hladnije i kišno vrijeme, promjene, toplije boje i osjećaj nostalgije, što je savršena pozadina za uživanje u dobrom filmu u toplom domu, uz kokice, piće i dekicu. Ovi filmovi, smješteni u jesenje okruženje, ističu ljepotu i melankoliju sezone te su idealni za uživanje u raspoloženju koje nam donosi jesen.

Kad je Harry sreo Sally (When Harry Met Sally, 1989.) je romantična komedija koja prati prijateljstvo i ljubav između Harryja i Sally tijekom godina. Prekrasne jesenje scene u New Yorku savršeno oslikavaju toplinu i prolaznost života. Film je postao klasik zahvaljujući šarmantnoj priči i kemiji između likova. 
IMDb ocjena: 7.7
 

 

Društvo mrtvih pjesnika (Dead Poets Society, 1989.) film je u kojem profesor engleskog jezika inspirira svoje učenike da se suprotstave konvencijama i pronađu vlastiti glas. Jesen u ovom filmu simbolizira početak školske godine, ali i promjenu u životima učenika. Atmosfera filma podsjeća na intelektualnu i emocionalnu toplinu jeseni. 
IMDb ocjena: 8.1
 

 

Dobri Will Hunting (Good Will Hunting, 1997.) film je u kojem mladi genij Will Hunting radi kao domar na MIT-u, dok mu psiholog pomaže da pronađe svoj pravi potencijal. Boston u jesen prikazana je kroz tople boje i melankoličan ugođaj. Film istražuje teme samopronalaženja i iskupljenja, što se savršeno uklapa u jesenju refleksiju. 
IMDb ocjena: 8.3
 

 

Imaš poruku (You've Got Mail, 1998.) film je u kojem vlasnica male knjižare i vlasnik velike lančane knjižare započinju anonimnu online vezu, nesvjesni da su poslovni rivali. Jesenske scene u New Yorku doprinose šarmu i nostalgiji filma. Osjećaj promjene godišnjih doba odražava se u promjenama kroz koje prolaze glavni likovi. 
IMDb ocjena: 6.7
 

 

Kućna pravila (The Cider House Rules, 1999.) priča je o mladiću koji odrasta u sirotištu pod zaštitom mudrog doktora, a kasnije odlazi u svijet tražeći svoje mjesto. Film istražuje složene teme poput ljubavi, gubitka i moralnih dilema. Jesenski pejzaži i plantaže jabuka stvaraju atmosferu topline i nostalgije. 
IMDb ocjena: 7.4
 

 

Jesen u New Yorku (Autumn in New York, 2000.) je priča o vezi između sredovječnog muškarca i mlade žene koja pati od neizlječive bolesti. Film istražuje prolaznost života i ljubavi, reflektirajući prolaznost jeseni. Prekrasne jesenske scene u New Yorku stvaraju savršenu pozadinu za ovu romantičnu dramu. 
IMDb ocjena: 5.6
 

 

Nebo u listopadu (October Sky, 1999.) je istinita priča o mladiću iz rudarskog gradića koji se nadahnjuje lansiranjem Sputnika i postaje opsjednut raketama. Film prikazuje kako jesen može biti vrijeme za promjene i nove početke. Inspirativna priča o upornosti i snovima savršeno se uklapa u jesensku atmosferu. 
IMDb ocjena: 7.8
 

 

Rudy (1993.) je priča o mladiću koji sanja da zaigra američki nogomet za Notre Dame, unatoč brojnim preprekama. Jesen je vrijeme sporta, a ovaj film savršeno utjelovljuje duh borbe i ustrajnosti. Uz tople jesenske boje, film pruža inspiraciju i osjećaj topline. 
IMDb ocjena: 7.5
 

 

Male žene (Little Women, 2019.) je adaptacija klasičnog romana koja prati život četiri sestre tijekom i nakon Američkog građanskog rata. Film koristi jesen kao simbol promjene i sazrijevanja. Prekrasni jesenski pejzaži dodatno naglašavaju emocionalnu dubinu i ljepotu priče. 
IMDb ocjena: 7.8
 

 

Pomajka (Stepmom, 1998.) je priča o odnosu između majke, njene djece i njihove buduće pomajke. Film prikazuje izazove obitelji i prilagodbe u jesenskom ozračju, što pojačava emocionalni intenzitet. Jesen služi kao pozadina za promjenu i prihvaćanje unutar obitelji. 
IMDb ocjena: 6.8
 

 

Legenda o jeseni (Legends of the Fall, 1994.) je priča smještena početkom 20. stoljeća, film prati živote obitelji Ludlow, posebno trojice braće (Tristan, Alfred, i Samuel) i njihov odnos s ocem, pukovnikom Ludlowom. Njihovi životi mijenjaju se dolaskom Samuela i njegove zaručnice Susannah, te izbijanjem Prvog svjetskog rata, koji donosi tragediju i tenzije u obitelj. Film je duboko ukorijenjen u prirodu i mijene godišnjih doba, a jesenje boje predivnih krajolika Montane stvaraju atmosferu melankolije i ljepote. Priča istražuje teme ljubavi, gubitka i obiteljskih odnosa, što rezonira s osjećajem nostalgije i promjene koje jesen donosi. 
IMDb ocjena: 7.5
 

 

Kuća na jezeru (The Lake House, 2006.) je romantična drama koja prati priču o doktorici Kate i arhitektu Alexu. Oboje žive u istoj kući na jezeru, ali su razdvojeni vremenom - ona je u 2006., a on u 2004. Njih dvoje komuniciraju putem misterioznog poštanskog sandučića, razvijajući vezu kroz razmjenu pisama. Film koristi elemente jeseni, poput zlatnih boja i opadajućeg lišća, kako bi naglasio prolaznost vremena i udaljenost između glavnih likova. "The Lake House" istražuje teme čežnje i strpljenja, što se savršeno uklapa u jesensku atmosferu, evocirajući osjećaj nostalgije i nade. 
IMDb ocjena: 6.8
 

 

Ovi filmovi savršeno utjelovljuju esenciju jeseni, bilo kroz svoje vizuale, atmosferu ili tematske elemente, a pružaju i tople životne priče što će sigurno ugrijati hladne jesenje noći.

FOGOTRAFIJA: IMDB

ReStyloh ‎‎

ReStyloh ‎‎