Search

Pitali smo Koranu Marović za beauty savjete za Valentinovo

  • Podijeli na:
Pitali smo Koranu Marović za beauty savjete za Valentinovo

Iako je njega kože cjeloživotna navika zacijelo ste već negdje čitali kako svoju kožu i glowup za velike događaje pripremaju poznati. Koža je najveći organ na našem tijelu, štiti nas od svih vanjskih utjecaja, a mi kožu štitimo rutinama za njegu kože i ugodnom odjećom. Što više ljubavi i njege pružamo koži ona uzvraća zdravljem i sjajem.

Kada se radi o poznatim osobama ne sumnjamo da oni kroz cijelu godinu imaju svoje rutine  njege kože po uputstvu vodećih stručnjaka, kozmetičara i dermatologa. No, unatoč disciplini i konzistentnosti ipak se pred velike događaje odlučuju za dodatne tretmane i rutine kako bi na željeni dan koža zaista blistala, izgledala njegovano a željeni make up savršeno naglasio ljepotu i glam. Bilo da se radi o velikim modnim događanjima, red carpet eventima, svi na te posebne dane žele zablistati. Mi u ReStyloh vjerujemo da je svaki dan dan ljubavi, dan ljubavi prema životu, dan ljubavi prema sebi, dan ljubavi prema planeti. Ali ipak postoje dani kada svi želimo zablistati, jedan od tih dana je zasigurno Valentinovo. Dan kada se svatko želi osjećati lijepo i poželjno, te imati blistavu, zdravu kožu čak i ako smo danima prije toga prekomjerno radili, loše spavali i jeli, odlučili smo pronaći tips and tricks koji ipak mogu izvući najljepše iz naše kože na taj posebni dan.

Odlučili smo na tu temu porazgovarati sa jednom od najpoznatijih beauty influncerica, Koranom Marović. Ako volite lijepu, zdravu, njegovanu kožu onda ste već upoznati da je Koranin profil go-to mjesto, google za skincare. Bilo da tražite savjete kako njegovati i održavati kožu u ljetno doba, zaštititi kožu od sunca i velikih vrućina, ili u zimsko doma, kako zaštiti kožu od hladnog vjetra i pregrijanih prostora, Korana rado dijeli svoja iscrpna znanja i najnovije trendove u njezi kože sa pratiteljima.

Korana, kako biste preporučili da žene pripreme svoju kožu za Valentinovo kako bi postigle zdravi sjaj kože?

KM: Moram vas razočarati i reći da zdravi sjaj kože nije nešto što možemo postići baš preko noći. Iz toga razloga, želite li lijepu i zaglađenu kožu, prirodno rumenu i sa sjajem koji dolazi iznutra, onda s pripremama za Valentinovo morate krenuti nekoliko tjedana unaprijed. Najbolji način za doći do većeg prirodnog sjaja kože je korištenjem seruma s vitaminom C. Ovaj snažan antioksidans najčešće se sparuje s dobrim ovlaživačima, pa u istom proizvodu dobijete prokrvljenost kože, bolju hidrataciju, boost kolagena – pa i krajnje, željeni sjaj.

 

 

Jednako tako, on je nemoguć bez kvalitetne rutine eksfolijacije. To znači da biste minimalno jednom mjesečno, a maksimalno triput tjedno, trebali napraviti piling lica. Preporučujem upravo kemijski piling, točnije AHA kiseline, jer imaju anti-aging učinak i pomažu dati sjaj koži. Uz piling i vitamin C, nedostaje vam samo održavanje kože dobro hidriranom što ćete uspjeti uz serume s ovlaživačima poput hijaluronske kiseline, glicerina, aloe vere… Uz neizostavnu zaštitu od UV zračenja jer sunce kožu stavlja u upalno stanje, pridonosi njenom sušenju, kao i preuranjenom starenju.

No ako vam je spoj uletio u zadnji tren, ono što možete je večer prije napraviti piling, a prije šminkanja staviti hidratantni serum s kojim ćete lice lagano izmasirati. Tako ćete potaknuti prokrvljenost, koža će djelovati kao da je dobila dašak života i bit će plump i zaglađena, zahvaljujući i pilingu večer prije. Takva koža je sada spremna za makeup, gdje ćete ostatak željenog sjaja kože zapravo moći odglumiti adekvatnim proizvodima.

 

 

 

Koje make up tips preporučujete, a koji će svakoj ženi naglasiti zdravlje kože, pogled i osmjeh?

KM: Nisam pobornik klasičnih beauty odabira, tako da ne mislim da se za Valentinovo mora nositi crveni ruž. Štoviše, pričamo li o aktualnim trendovima, ali i svemu što smo naučili o dejtanju dosad – na prvi spoj se ide što prirodniji i opušteniji, a za ostale se šminkamo kako nas je volja!
Upravo zato, najbolji makeup za zasjati u bilo kojoj prilici jest onaj s kojim ćete se osjećati ugodno u svojoj koži! Jednostavna prozračna baza koja ćete sakriti baš svaku poru na licu, a imat će zdravi sjaj, je po meni najlaskaviji odabir. To je puder koji pruža izdržljivost i maksimalno je baršunasto mat kako bi kroz njega ipak bio vidljiv sjaj kože.

 

 

Sljedeće, rumenilo je i dalje veliki hit, a po meni je proizvod koji oživi ten kao nijedan drugi baš zato što daje dojam rumenosti – što je znak zdrave i sretne kože. Želite li dodatan sjaj kože, smatram da ga je najbolje postići uz sjajno rumenilo, umjesto koristeći highlighter čisto jer je dojam manje napadan.

 

 

Pogled naglasite dobrom maskarom ili umjetnim trepavicama osjećate li se ugodno s njima. Komplicirana sjenila na kapcima vjerojatno će vas učiniti samo nervoznijom pred bitan spoj, pa je bolje preskočiti ih. S druge strane, ako ne naglasite oči, možete naglasiti usne. Tonovi svijetle ružičaste ili boje breskve, kao i svi ostali u „nude“ kategoriji su dobar odabir kako za dnevne, tako i za večernje prigode, a uz to su puno lakše nosivi od crvenog ruža. 
Moram reći kako je po meni crveni ruž najbolji adut za zavodljivost jer je cijeli fokus stavljen upravo na vaše usne. No jednako tako, ne odašilje jednaku poruku ako se ne nosi sa samopouzdanjem! Iz toga razloga, odaberite vaš najdraži ruž, jer ćete se s njim i najbolje osjećati.

Mi smo odabrali naše omiljene make up trenutke kod Korane. Neki inspiriraju opuštenost, takozvani natural look, a neki uistinu daju dodatni boost, glam, vamp. Što god odaberete, dodatni trud i rad na koži uvijek rezultira dodatnim samopouzdanjem koje će zasigurno učiniti da se na Valentinovo osjećate posebno.


Za make up i skincare inspiraciju zapratite Koranu na Instagramu 
Za Koranin ReStyloh profil zapratite Koranu na ReStyloh
 

Foto: osobna arhiva Korane Marović

ReStyloh ‎‎

ReStyloh ‎‎