Search

Odjeća kao slikarsko platno: nova kolekcija sustainable fashion branda SALICULA

  • Podijeli na:
Odjeća kao slikarsko platno: nova kolekcija sustainable fashion branda SALICULA

Eklektični spoj vizualnih umjetnosti i promišljanje o održivosti redovito su polazne točke u radu Nike Vrbica, pa tako i u njezinoj najnovijoj kolekciji “Painting the Ethereal”. Ova mlada dizajnerica i umjetnica, koja stoji iza brenda SALICULA, nedavno je magistrirala slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a kraj ovog važnog životnog poglavlja odlučila je obilježiti kolekcijom unikatnih modnih komada koji objedinjuju njezine dvije najveće strasti.

Vodeći se principom "upcyclinga", Nika je za svoje slikarsko platno ovoga puta odabrala probrane second-hand modne komade, a predstavila je i nove SALICULA ljetne majice različitih duljina i boja izrađene od viškova materijala. Kako bi, doslovno i figurativno, podcrtala sinergiju mode i slikarstva koju zagovara u svom dizajnu, Vrbica je svaki komad označila kistom. Tako je spomenute "pre-loved" komade, koje joj je donirala konzultantica Karla Pezelj, oslikala apstraktnim potezima pretežito u zlatnoj boji, dok unisex majice SALICULA dizajna krase romantični motivi oblaka i srca u baroknom stilu.

"Na ovaj način nastojim potaknuti i inspirirati druge da vlastitu odjeću ukrase sličnim intervencijama. Također, svi komadi predstavljeni u novoj kolekciji ujedno su i predlošci za oslikavanje po narudžbi", kaže dizajnerica i dodaje kako su svi komadi namijenjeni i muškarcima i ženama. "Upcycle" dio asortimana osmišljen je izvorno iz ženske odjeće, no Nika ga također klasificira kao "unisex" liniju, što je naglasila kroz fotografije iz kampanje koje potpisuje Zvonimir Ferina. Osim upečatljivih predimenzioniranih modela, u kolekciji će se naći i ponešto za ljubitelje sporta. Naime, Nika je osmislila i nove uzorke za svoje prepoznatljive komplete za vježbanje koje je prošlog proljeća predstavila u kolekciji "Body of Art".

Nova SALICULA kolekcija bit će dostupna za kupovinu od 13. lipnja pa sve do kraja rujna u trgovini Mango Sticky Rice Vintage (Ljudevita Posavskog 15, Zagreb). Ondje će Nika istovremeno organizirati i izložbu svojih recentnih radova nastalih za vrijeme diplomskog studija slikarstva. Mango Sticky Rice je nezaobilazna destinacija svih zaljubljenika u pomno odabrane vintage komade, prepoznatljiva i po učestalim suradnjama s domaćim umjetnicima.

"Od početka godine s nama je bila Mirjam Krajina sa svojim brendom Raw Bag, mlada slikarica Lorena Milković, a trenutačno i dizajnerica Alison Ivašić. Izuzetno smo ponosni na ovakve suradnje i jako sam sretna što sada stiže i Nika. U ovom periodu Zagreb posjećuju turisti i drago nam je u dućanu imati nešto šareno i unikatno, što privlači pažnju i ostavlja dojam. Nika nam često sezonski uređuje izlog pa je u tom smislu i stalni suradnik dućana", istaknula je Nidžara Mustafić, vlasnica Mango Sticky Ricea.

ZFGX9303
 

ZFGX9240
 

ZFGX9137
 

ZFGX9006
 

ZFGX9074
 

ZFGX8903
 

ZFGX8699_optimized_550
 

ZFGX8831
 

ZFGX8449
 

ZFGX8114
 

ZFGX8418
 

ZFGX7709
 

ZFGX7954
 

POZIVNICA
 

FOTOGTRAFIJE

Fotografije: Zvonimir Ferina
Kreativno vodstvo: Nika Vrbica
Modeli: Nika Vrbica, Ana Flavia, Roberto Bregović
Make-up: Maja Gligorić
Nakit: Dalia

Rad Nika Vrbica /SALICULA  možete zapratiti na njenom Instagram profile ovdje.

SALICULA modnu liniju možete pratiti i na ReStyloh Shopu ovdje.

Vintage fashion trgovinu Mango Sticky Rice možete zapratiti ovdje.

ReStyloh ‎‎

ReStyloh ‎‎