Search

Međunarodni dan kave i gdje je najbolje uživati u njoj

  • Podijeli na:
Međunarodni dan kave i gdje je najbolje uživati u njoj

Međunarodni dan kave, koji se obilježava 1. listopada, slavi se diljem svijeta kako bi se odala počast ovom omiljenom napitku. Kava nije samo jutarnji ritual ili način buđenja, već simbol druženja, opuštanja i uživanja. Bilo da je pijemo kod kuće, u omiljenom kafiću ili u pokretu, kava je postala sastavni dio svakodnevnog života mnogih ljudi. Pored njenog nezamjenjivog okusa i mirisa, kava ima i brojne zdravstvene prednosti. U ovom članku istražit ćemo zašto volimo kavu, kako pozitivno utječe na naše zdravlje te ćemo predstaviti najbolje kafiće za ispijanje kave u Zagrebu.

Zašto volimo kavu?
Kava nas privlači zbog svoje sposobnosti da nas razbudi i osvježi. Mnogi jutro ne mogu zamisliti bez šalice tople kave koja daje potrebnu energiju za početak dana. Osim toga, kava je postala društveni napitak, često povezan s prijateljskim razgovorima, poslovnim sastancima ili trenucima opuštanja. Njezina aroma i raznovrsni okusi, od gorkih do slatkih nota, stvaraju poseban užitak u svakom gutljaju.

Kava i zdravlje
Kava nije samo užitak za nepce, već i koristan napitak za naše zdravlje. Umjerena konzumacija kave povezuje se s brojnim prednostima, uključujući poboljšanje koncentracije, smanjenje rizika od određenih bolesti poput dijabetesa tipa 2 i Alzheimerove bolesti, te poticanje metabolizma. Kava je također bogata antioksidansima koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala u tijelu. Međutim, kao i sa svime, važno je uživati u kavi umjereno kako bi se izbjegli negativni učinci, poput nesanice ili anksioznosti.

Najbolja mjesta za specialty kave u Zagrebu

Express Bar – Smješten u Petrinjskoj, jedan od najdugovječnijih kafića sa specialty kavama u ponudi. Konzistentno izvrstan, morao je biti naveden prvi.

 

 

Quahwa Roastery - Smješten u centru Zagreba, u Teslinoj, nudi topli ambijent s vintage detaljima. Poznat po svojim izvrsnim kavama, ovaj kafić je savršeno mjesto za uživanje u prvoj jutarnjoj kavi.  

 

 

Cogito Coffee Roasters- Poznat je po svojoj visokokvalitetnoj kavi. Njihova minimalistička kafićka oaza privlači ljubitelje specialty kava.  

 

 

Marelica Art Latte – Također u Petrinjskoj, ovaj novootvoreni kafić svojom kvalitetom brzo se smjestio u vrh ponude ukusnih kava Zagreba. Nudi opuštajuću atmosferu i izvrsnu kavu, idealno mjesto za pauzu od gradske vreve.

 


Bilo da uživate u kavi zbog njezina okusa, društvenog aspekta ili zdravstvenih prednosti, Međunarodni dan kave odlična je prilika za proslavu ovog omiljenog napitka. Svaki od navedenih kafića nudi jedinstven karakter i atmosferu. Pa, gdje ćete sljedeće popiti svoju kavu?


FOTOGRAFIJE: Instagram, Freepix

ReStyloh ‎‎

ReStyloh ‎‎