Search

Marija Kulušić dizajnerica iza održivog modnog branda bezvremenske estetike

  • Podijeli na:
Marija Kulušić dizajnerica iza održivog modnog branda  bezvremenske estetike

Marija Kulušić, modna dizajnerica rođena i bazirana u Zagrebu, ističe se svojim istančanim osjećajem za dizajn i održivost. Njezin istoimeni brend odjeće i modnih dodataka osnovan je 2017. godine i od tada je stekao priznanje za stvaranje sofisticiranih i timeless komada, izrađenih s održivim pristupom. Srž vrijednosti njezinog brenda promovira održivost, postignutu kroz korištenje visokokvalitetnih, odgovorno dobivenih materijala, ručno izrađenih detalja te tehnika slow fashiona. U suradnji s lokalnim obrtnicima, tkanine njenog branda često su obogaćene nježnim detaljima koji svjedoče o njezinoj strasti za pričama i tradicijom, temeljima na kojima su zasnovane sve njezine kolekcije.

Danas obilježavamo Dan žena na ReStyloh tako da razgovaramo upravo sa onim ženama koje nas svojim radom i uspjesima motiviraju, a svojom karizmom inspiriraju. O njihovim projektima možete pronaći mnoštvo inspirativnih informacija čim upišete njihovo ime u Google, i svakako ćemo danas razgovarati i o tome. Ali ovom prilikom željeli smo naglasak staviti na pitanja koja sačinjavaju svakodnevnicu. Zasigurno će vas razveseliti što o nekim svakodnevnim pitanjima razmišljaju žene kojima se divimo i koje nas inspiriraju.

Kao dobitnica Tajima Fashion Tech nagrade koju dodjeljuje Fondacija Maison Mode Mediteranee 2022. godine i dobitnica nagrade za Najboljeg Dizajnera na Elle Style Awards 2020. godine, Marija Kulušić pokazala je izvanrednu kreativnost i talent u modnoj industriji. Njezin dizajn inteligentno kombinira suvremene siluete s tradicionalnim elementima, stvarajući iznenađujuće detalje koji istovremeno zrače vječnom elegancijom.

Kroz svoj rad, Marija Kulušić kao zagovornica održivosti i inovacija u modnoj industriji,  kreira odjeću koja je ujedno  umjetnost koja priča priču i ističu ljepotu trajnosti. U ovom intervjuu, Povodom Dana žena, pozvali smo je na jedan razgovor o životnim mudrostima i vrijednostima.

Profesionalni razvoj

Moj prvi projekt bio je prijava na natječaj za mlade modne dizajnere koja mi je pomogla u razvoju.

Sada sam samostalna modna dizajnerica.

Savjet za uspješan biznis: nije ispitana formula, posebice u kreativnim industrijama. Rekla bih da je prvi i najvažniji rad, a zatim i sve ostalo od talenta do sreće.

Savjet za osobu na početku karijere u tvom području: neka dobro razmisli u kojem smjeru želi ići i zatim uložiti sve svoje napore u tom smjeru.

Knjiga koju sam pročitala a inspirirala me/otvorila nove vidike: teško mi je izdvojiti jednu knjigu jer ih je mnogo koje su me ostavile u razmišljanju.

„Preporuči“ ženu u biznisu. Meni je ideal žene u biznisu bila Phoebe Philo za Celine, žena koja je predano i uvijek bez hype-a radila na kolekcijama, stavljajući ženu i njeno tijelo na prvo mjesto. 

Moda

Održivost je bitna jer je ona danas imperativ, svaki aspekt planiranja kolekcije počinjem imajući na umu na koji način mogu biti održivija.

ReStyloh volim jer na vrlo jednostavan i zanimljiv način cirkulira sa odjećom i modnim dodatcima koji su jednoj osobi nepotrebna, a drugoj su blago.

Modni savjet koji bi izdvojila: krenite iz svog ormara, češće preslažite ormar, recimo svako godišnje doba napravite čistku i iznenadit ćete se nekim komadima na koje ste potpuno zaboravili.

Zdravlje

Skincare savjet koji bi naglasila: puno vode i dobro očišćena koža prije spavanja kako bismo dobili najbolje od proizvoda za njegu kože.

Savjet za zdravlje i fizički fitness: kretanje svaki dan, 5 ili 10 minuta su bolje nego ništa. Nisam zagovornik strogih dijeta, radije krenite s malim promjenama u svom načinu života kako bi usvojili zdravije navike.

Savjet za očuvanje emocionalnog i mentalnog zdravlja. Uzeti vrijeme za sebe, provoditi što više vremena u prirodi i biti sam sebi na prvom mjestu jer ako mi sami nismo dobro ne možemo se posvetiti ni svojim najmilijima.

Opuštanje, ljubav, sreća

Savjet za kvalitetne prijateljske odnose koji traju godinama: iskrenost i podrška.

Najveća podrška mi je partner, obitelj i prijatelji.

Najdraže mjesto u Hrvatskoj je roditeljska kuća u Brezovici, sestrina i moja obnovljena kamena kućica u zaleđu Šibenika, otok Vis.

Opuštam se tako da provodim vrijeme u prirodi i sa psom.


Volim čitati zaista svašta, od fantastike do realizma, Murakamija do Jane Austen.

Najveća inspiracija su mi… putovanja. Napune me za duži period, posebice ako se radi o potpuno drugačijoj kulturi od naše, vratim se prepuna dojmova i uvijek sa idejama vezanim za svoj rad.

Za kraj, u budućnosti planiram/želim… rasti kroz posao, a isto tako u privatnom smislu. 

Fotografije: ustupila Marija Kulušić iz osobne arhive.

LINKOVI:
Zapratite Mariju Kulušić na njenom Instagram profilu ovdje. 
Posjetite  web stranicu dizajna Marije Kulušić ovdje. 


 

ReStyloh ‎‎

ReStyloh ‎‎