Search

Kristina Ercegović: Iskreno o poslovnim uspjesima i životnim prioritetima

  • Podijeli na:
Kristina Ercegović: Iskreno o poslovnim uspjesima i životnim prioritetima

Kristina Ercegović, poduzetnica i inspiracija mnogim ženama diljem Hrvatske, istinski je primjer snage i uspjeha. Osnivačica je i pokretačica mnogih projekata koji aktivno promiču poduzetništvo i žene u biznisu kao što su  Žene i novac VIP kluba, Moj novac, Zaokret, Business cafe, Heraklea, Sam svoj gazda. Spisateljica je i autorica mnogobrojnih članaka i 6 best-selling knjiga. Kristina je posvećena promicanju ženskog poduzetništva i financijske neovisnosti žena.

Danas obilježavamo Dan žena na ReStyloh tako da razgovaramo upravo sa onim ženama koje nas svojim radom i uspjesima motiviraju, a svojom karizmom inspiriraju. O njihovim projektima možete pronaći mnoštvo inspirativnih informacija čim upišete njihovo ime u Google, i svakako ćemo danas razgovarati i o tome. Ali ovom prilikom željeli smo naglasak staviti na pitanja koja sačinjavaju svakodnevnicu. Zasigurno će vas razveseliti što o nekim svakodnevnim pitanjima razmišljaju žene kojima se divimo i koje nas inspiriraju.

Kristinina predanost i vizija prepoznati su u regiji i šire kao „dobri duh poduzetništva“. Kao uspješna poduzetnica Kristina je i zagovornik cjeloživotnog učenja te uz završenu ekonomiju kasnije je završila i EMBA i niz edukacija poput NLP Master edukacije i Škole za vođenje sistemskih strukturnih konstelacija. Njena vizija je učiniti Hrvatsku najboljim mjestom za život i rad, a njena misija je transformirati kulturu kukanja na ovim prostorima u kulturu preuzimanja odgovornosti. Njeni brojni uspjesi i angažman u promicanju poduzetništva donijeli su joj zasluženo priznanje i ugled među kolegama. Njezin primjer potiče druge žene da slijede svoje snove i ostvare svoj puni potencijal u poslovnom svijetu. 

Mi smo Kristinu pozvali na skroz drukčiji intervju, kratki leksikon povodom Dana žena, kako bi naše čitateljice mogle pronaći kako to izgleda pogled na neke svakodnevne teme žena kojima se divimo. Neke teme koje bi se mogle otvoriti da sjedite s Kristinom na kavi 1/1.

Profesionalni razvoj

Moj prvi projekt bio je Heraklea, agencija za mystery shopping.

Sada sam osnivačica www.mojnovac.hr, savjetujem male poduzetnike kako pokrenuti svoj biznis i biti sam svoj gazda, kako izgraditi svoj biznis da nisi rob svog posla nego da on funkcionira i raste bez tebe, da ti pritom ne izgoriš i da ga prodaš ako to želiš, savjetujem i kako promijeniti svoj odnos s novcem, pišem knjige, vodim sistemske konstelacije, i vodim Žene i novac VIP klub. 

Savjet za uspješan biznis: naš biznis, naš život, naša pravila. Naš biznis može rasti samo do razine do koje mi rastemo, zato uvijek ulaži u sebe jer to je tvoja najveća i najvrijednija imovina. Paziti da posao uz profit bude i doprinos društvu jer je biznis izvor dobra ako ga tako postavimo. 

Savjet za osobu na početku karijere u tvom području radi na sebi, ulaži u sebe i svoja znanja i vještine, kontakte i odnose te putovanja. Tako ćeš si povećavati vrijednost. 

Knjiga koju sam pročitala a inspirirala me/otvorila nove vidike ima ih na stotine, no izdvojit ću Boginje u svakoj ženi. 

„Preporuči“ ženu u biznisu: Janja Pavetić, Renata Jonjić, Helena Fjorović, Kristina Androlić, Maja Prović, Snježana Cenić Stojaković, Dr. Branimira Pašalić, Mirta Fraisman Čobanov, Mirela Španjol, Nataša Kapov, Renata Nevidal, Jelena Kravoščanec Todorović 

Moda

Održivost je bitna jer na duge staze ništa bez toga.
 
ReStyloh volim jer je odlična, jednostavna i praktična ideja. 
 
Modni savjet koji bi izdvojila je budi svoja.

Zdravlje

Skincare savjet koji bi naglasila: samo prirodno, nemoj na sebe stavljati nešto što ne bi i pojela - sjeti se da je ostarjeti privilegija.
 
Savjet za zdravlje i fizički fitness: radi ono što voliš, pazi s kime se družiš, vježbaj, pleši, hodaj, voli sebe, svoj život i ljude u njemu. 
 
Savjet za očuvanje emocionalnog i mentalnog zdravlja: redovna psihoterapija ili/i sistemske konstelacije, što više vremena u prirodi.

Opuštanje, ljubav, sreća

Savjet za kvalitetne prijateljske odnose koji traju godinama prihvaćaj i voli, ne osuđuj, samo budi tu i kad fizički nisi tu.

Najveća podrška mi je moj sin, partner, prijateljice.

Najdraže mjesto u Hrvatskoj Primošten #samodalmacija 

Opuštam se najbolje tako da buljim u more zatim kad pišem i naravno u zagrljaju dragih ljudi.  

Volim čitati self help - biznis i duhovnost najviše. 

Najveća inspiracija mi je/su ljubav, mali poduzetnici, Dalmacija, more, zalasci sunca, pisanje, život.

Za kraj, u budućnosti planiram/želim: za sve postoji vrijeme i svake godine nose svoje. Ne planiram ništa posebno ni grandiozno. Voljela bih raščistiti neke stvari koje su mi predane neraščišćene, a u fokusu mi je kvaliteta života, i moja, i tuđa, ljudi oko mene. Odnosno da kako mi je jednom netko rekao - i dalje - svakog ( i sebe naravno) činim boljim. Također, da imam što više lijepih trenutaka u društvu dragih ljudi, partnera, mog sina i da sam što više na moru - u Dalmaciji naravno :) 

LINKOVI:

Zapratite Kristinu Ercegović na njenom Instagram profilu.
Moj novac portal posjetite ovdje.
Moj novac zapratite na Instagramu ovdje.
Postanite članica Žene i novac VIP kluba ovdje
Najnovija knjiga „Ne radi se o novcu, radi se o nama“ autorice Kristine Ercegović dostupna je ovdje.

Fotografije ustupila Kristina iz vlastite arhive

ReStyloh ‎‎

ReStyloh ‎‎