Search

Karla Zelić: predstavnica nove generacije žena

  • Podijeli na:
Karla Zelić: predstavnica nove generacije žena

Karla Zelić je Superbabe and she's killin' it. Apsolutna predstavnica nove generacije žena, hrabra, odvažnog stila, poznata i kao Superbabekillah na Instagramu, svojim jedinstvenim stilom i izražajnom osobnošću osvojila je srca svojih pratitelja od 2013. godine. Karla dolazi iz Poreča, a studirala je Diplomaciju i međunarodne odnose. Njezin modni pristup nije samo odraz njezine vanjske pojave, već  i bogatstva njezine unutarnje dimenzije, što se ogleda u njezinom eklektičnom stilu odijevanja. Njezin jedinstveni pristup modi ne poznaje granice i pravila, stvarajući estetski izražaj koji je uistinu njezin vlastiti.

Danas obilježavamo Dan žena na ReStyloh tako da razgovaramo upravo sa onim ženama koje nas svojim radom i uspjesima motiviraju, a svojom karizmom inspiriraju. O njihovim projektima možete pronaći mnoštvo inspirativnih informacija čim upišete njihovo ime u Google, i svakako ćemo danas razgovarati i o tome. Ali ovom prilikom željeli smo naglasak staviti na pitanja koja sačinjavaju svakodnevnicu. Zasigurno će vas razveseliti što o nekim svakodnevnim pitanjima razmišljaju žene kojima se divimo i koje nas inspiriraju.

Karla, koja je aktivna već godinama kao influencerica, postigla je ogroman uspjeh, pretvorila je svoju strast u posao.  
Kombinira različite stilove - od ženstvenih do muških, od rubnih i provokativnih do sportskih i klasičnih elemenata pružajući odvažnu modnu inspiraciju. Jednako tako su odvažna i njena razmišljanja gdje Karla  otvoreno iznosi svoje mišljenje o različitim temama o kojima je zapravo toliko bitno pričati kako bi smo kao društvo napredovali.

U ovom intervjuu, Karla će nam otkriti više o svojem osobnom stilu, uspjehu, modi, ali i životnim mudrostima kojima se ona vodi. Ostanite s nama i otkrijte više o Karli Zelić!

Profesionalni razvoj 

Moj prvi projekt bio je… ne mogu se točno sjetiti svog prvog projekta ili kampanje, ali izdvojila bih svoju iskrenu ispovjest o depresiji i borbi s mentalnim zdravljem koja je bila početak mog aktivizma za mentalno zdravlje i svega što sam u tom području dosada napravila. 

Sada sam u procesu balansiranja raznih projekata i ideja koje sam morala stopirati jer sam prošle godine doživjela ozbiljan burnout. Sada prioritiziram zdravlje i pokušavam shodno tome ostavarivati sve druge ciljeve.

Savjet za uspješan biznis: biti autentičan vjeran sebi i svojim vrijednostima, bez obzira na to što okolina misli. Kad tad se trud, rad, autentičnost i iskrenost prepoznaju, samo ne treba odustati! II uz to, puno, puno truda i rada!

Savjet za osobu na početku karijere u tvom području. Moj savjet je posvetiti se poslu koji želiš raditi kao da si već vrhunski u tome, vizualizirati si ciljeve i želje i pomno na njima raditi, ali najvažnije od svega - biti i ostati vjeran sebi.

Knjiga koju sam pročitala a inspirirala me/otvorila nove vidike: Umijeće umjetnosti - Rick Rubin

„Preporuči“ ženu u biznisu: Ana Pavić, urednica Buro247

Moda

Održivost je bitna jer nam pomaže da "konzumiramo" modu savjesnije i budemo odgovorniji prema planeti, a pritom uštedimo.

Modni savjet koji bi izdvojila Uvijek naglašavam da ne treba slijepo pratiti trendove nego ih interpretirati na svoj način i biti vjeran svojoj osobnosti koji reflektiramo kroz stil.

Zdravlje 

Skincare savjet koji bi naglasila: spf spf i još jednpm spf + dobro mehaničko čišćenje lica

Savjet za zdravlje i fizički fitness: Uzimati dovoljno vremena za sebe i stvari koje nas ispunjavaju i isključuju od ubrzane svakodnevnice, redovan trening u bilo kojoj formi i dovoljan unos vode i vitamina.

Savjet za očuvanje emocionalnog i mentalnog zdravlja:  osobno, psihoterapija, za koju smatram da je najbolja investicija u mentalno zdravlje. Osm toga smatram i naučila sam na svojoj koži da je vrlo važno znati reći ne i očuvati svoje zdrave granice, kao i uzimati dovoljno vremena da se odmorimo i "napunimo" na način koji nam osobno odgovara.

Opuštanje, ljubav, sreća

Savjet za kvalitetne prijateljske odnose koji traju godinama: dobra i iskrena komunikacija, poštivanje međusobnih granica, poštivanje različitosti i iskrena podrška.

Najveća podrška mi je: obitelj, prvenstveno sestre koje su mi sve na svijetu, prijatelji i moja predivna online zajednica

Najdraže mjesto u Hrvatskoj: Zagreb :)

Opuštam se tako da: ponekad se opuštam treningom ili meditacijom/molitvom, ponekad izležavanjem na kauču, ponekad dobrom plejlistom i vožnjom u autu, ponekad u prirodi. Ovisi o datom trenutku i potrebama.

Volim čitati: knjige o psihologiji i osobnom razvoju.

Najveća inspiracija su mi: ljudi koji su istinski sretni u svom životu i koji žive život po svojim pravilima.

Za kraj, u budućnosti planiram/želim: imam jakoo puno planova za budućnost, pogotovo za 2024. i 2025. godinu ali voljela bi ih zadržati za sebe jer sam naučila dosad da je bolje zadržati velike planove za sebe prije no što se zaista ostvare. Voljela bih samo da me zdravlje posluži da sve navedene planove mogu i ostvariti, a za ostalo ćemo lako! 
 

Fotografije: ustupila Karla Zelić iz osobne arhive, Instagram


LINKOVI:
Zapratite Superbabekillah na njenom Instagram profilu. 
Zapratite Superbabekillah na njenom ReStyloh profilu kako bi ste prvi dobili obavijest kada Superbabekillah bude prodavala svoju pre-loved odjeću.
 

ReStyloh ‎‎

ReStyloh ‎‎