Search

Ivona Josipović: “pravi utjecaj leži u načinu na koji se nosimo”

  • Podijeli na:
Ivona Josipović: “pravi utjecaj leži u načinu na koji se nosimo”

Ivona Josipović, diplomantica na fakultetu šumarstva i drvne tehnologije poznata nam je kao  aktualna predsjednica studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu. Kao predstavnica studenata mnogo pažnje pridaje načinu na koji se nosi i prezentira javnosti. Zavirimo u tajne njenog ormara i modne savjete koje može podijeliti našim čitateljima, naročito studentima.

Kako izgleda ormar studentske predstavnice?

IJ: U politici, kao i u modi, autentičnost je ključna. Moja tajna je ormar prepun haljina. Jer, u svijetu politike i mode, pravi utjecaj leži u načinu na koji se nosimo. Moj ormar je moje tajno oružje, dok se kolege okreću klasičnoj odjeći, ja biram haljine koje odražavaju moju snagu i samouvjerenost. 

 

Opiši nam svoj stil.

IJ: Volim eksperimentirati s modnim kombinacijama i istraživati različite stilove kako bih napravila nešto jedinstveno. Sakoi su mi neizostavni jer dodaju profinjenost i ozbiljnost mom izgledu.

Što je moda za tebe?

IJ: Cool mi je biti u toku s modnim trendovima jer želim biti povezana s vremenom u kojem živim. Ali isto tako biti vjeran sebi je must. Moda je za mene način da se izrazim, ne samo kopiram. 

 

Kako je počela ljubav prema  secondhand odjeći i održivoj modi?

IJ: U vrijeme pandemije, kad sam imala više vremena kod kuće, otkrila sam čari online shoppinga na raznim platformama za rabljenu odjeću i  pronalazila top komade.

Kako biraš koje  odjevne predmete izložiti na A Sustainable Fashion Soirée, Spring 2024 i postoji li neki poseban kriterij kojeg se držiš pri odabiru?

IJ: Biram proljetne boje i lagane materijale kako bih stvorila sezonski ugođaj. 

Možeš li nam ispričati priču iza najdražeg komada  odjeće koji ćeš izložiti na Sustainable Fashion Soiree, Spring 2024?

IJ: Jedan od najdražih komada koji će biti izložen je Levi's kombinezon. Kad sam ga prvi put ugledala na lutki u dućanu, znala sam da je savršen i jednostavno sam ga morala imati. Zadnji komad je bio na lutki. Međutim, kad sam zatražila da mi ga prodaju, radnica je bila malo skeptična. Morala sam se malo potruditi da je uvjerim da mi je baš taj potreban. Uspjela sam je nagovoriti da ga skinemo s lutke i kupim ga.

Kakve su tvoje shopping navike? Po kojem kriteriju biraš odjeću? Koja je glavna misao kojom se vodiš  pri odabiru?

IJ: Prilikom kupovine preferiram kvalitetu nad kvantitetom. Biram komade koji će mi trajati dugi niz godina i koji se lako mogu kombinirati s ostatkom moje garderobe.

 

Koji je tvoj najdraži secondhand komad odjeće? Ispričaj nam priču.

IJ: Balenciaga torbica. Priča iza nje je, blago rečeno, neobična. Kupila sam je na internetu i s ponosom nosila svugdje sa sobom, ne sluteći kakvu priču nosi sa sobom. Kasnije sam, nažalost, saznala da je djevojka od koje sam je kupila bila lopov. Čula sam glasine, a onda sam pronašla i članke o njoj u novinama. Svakako sam je odlučila zadržati, ali i koristiti kao podsjetnik na važnost etične i transparentne kupovine i prodaje.

Sezona je proljetnog čišćenja ormara - Koji je jedan savjet koji ti  pomaže održavati organiziranost i preglednost ormara?

IJ: Moj savjet za organiziranost ormara je redovito pregledavanje i rotiranje odjeće na vješalicama jer često zaboravimo na neke komade koje imamo. 
Veselimo se vidjeti Ivoninu selekciju odjeće na A Sustainable Fashion Soirée-u 18.4.!

FOTOGRAFIJE: ustupila Ivona Josipović iz vlastite arhive

LINKOVI:
Zapratite Ivonu Josipović na njenom Instagram profilu ovdje.
Zapratite Ivonu Josipović na njenom Linkedin profilu ovdje.

ReStyloh ‎‎

ReStyloh ‎‎