Search

Well-being u životu i poslu Maje Blažević

  • Podijeli na:
Well-being u životu i poslu Maje Blažević

Elegancija, zen, prirodno, opuštajuće, su riječi i osjećaji koji nas preplavljuju dok razgovaramo s Majom Blažević. Iza takve umirujuće pojavnosti zapravo se krije prava soft force. Nekada manekenka, konzultantica, a sada i poduzetnica prvenstveno nas je osvojila svojim elegantnim stilom, i evergreen stavovima i stilom. A takav je i wellbeing brand koji je osnovala -  Materia. Ubrzo nakon pokretanja brenda pridružila joj se sestra Zrinka te sada zajedno vode poslovanje. Jedan od prvih i najpoznatijih proizvoda koji su lansirale je premium ceremonialna matcha - napitak koji je zdravija alternativa kavi. 

Draga Majo, opiši nam put iz manekenstva i konzaltinga u well-being svijet matche?

MB: Haha it’s been a long ride. Imam osjećaj da su to na neki način sve bili različiti životi. Manekenstvom sam se počela baviti u srednjoj školi, sve se odvijalo dosta brzo tako da sam već tada počela živjeti i raditi vani. Pariz, Milano, New York, Beč, Atena, Barcelona, Miami, Cape Town bili su moj dom u periodu od 17 - 25 godine. Kako su moji roditelji sveučilišni profesori, oboje doktori znanosti, obrazovanje je oduvijek bilo jako bitno tako da sam ja to sve mogla samo uz uvjet da paralelno studiram i polažem redovno ispite. Nakon završetka magisterija mislila sam da sam jako stara i da je vrijeme za ‘pravi’ posao. Dugo sam razmišljala da li da ostanem u New Yorku i tamo započnem poslovni život ili da se vratim u Hrvatsku. Odlučila sam se vratiti i nedugo nakon povratka preselila sam se iz Rijeke u Zagreb i počela graditi korporativnu karijeru. U jednoj od vodećih međunarodnih konzalting kuća sam se zadržala petnaestak godina gdje sam se razvijala u području business developmenta, ljudskih resursa i marketinga. 

Ideja o pokretanju well-being brenda dugo je sazrijevala. Oduvijek sam znala da želim ići u smjeru well-beinga i trebalo se više stvari iskristalizirati i posložiti da bih uopće mogla krenuti, od privatnih do poslovnih. Došla sam u jednu fazu svog života gdje sam osjetila snažnu potrebu da napravim zaokret i poslušam svoje srce koje me vodilo u ovom smjeru. Kao zaposlena mama troje djece uvijek sam u potrazi za inteligentnim proizvodima za potporu hektičnom i ubrzanom stilu života, i to je bila vodilja – ono što pomaže meni, vjerujem da može pomoći i drugima.

Jedan throwback - što si mislila da ćeš biti kada odrasteš?

MB: Kad sam bila dijete htjela sam biti voditeljica, pa manekenka pa poslovna žena (samo nisam znala u kojem području). 

Materia je well-being brand? Što to točno znači?

MB: Materia je moderni well-being brend koji promovira uravnotežen lifestyle, dugovječnost i ljubav prema sebi, namijenjena je svima koji su u potrazi za funkcionalnim proizvodima koji će im pružiti podršku da se osjećaju bolje, a samim time i izgledaju bolje.

 

 

2  well being savjeta by Maja Blažević su:

MB: 

  1. Pažljivo birajte sto ćete konzumirati - od hrane, napitaka, sadržaja, vijesti, ljudi itd. 
  2. Svakodnevno izdvajanje vremena za neku fizičku aktivnost čini čuda

Kava je kraljica druženja i napitaka na Balkanu, koji je najbolji razlog koji bi nas potaknuo da probamo matchu?

MB: Matcha nam pruža jednu drugačiju čistu energiju. Kao i kava sadrži kofein, u nešto manjoj mjeri, koji drugačije djeluje zahvaljujući aminokiselini L-teanin koja ga polako otpusta bez naglih padova. Također, zdravstveni benefiti su nevjerojatni kao i osjećaj koji nam matcha stvara a koji zovu Calm Euphoria, podigne nas i izbalansira u isto vrijeme. 

Gdje možemo kupiti Materia matchu?

MB: Na našem web shopu www.materia.eu kao i brojnim fizičkim lokacijama kao što su: Beauty Pharmacy, Ljekarne Lavanda Mia, Friskoteka, Grga Cvarak, Bellevue hotel & spa na Lošinju, Augusto specialty coffee & shop u Rovinju, Kawa koncept store-u u Dubrovniku, Utopia specialty coffee shopu u Splitu itd. 

Može jedan savjet za matcha početnika?

MB: Originalni način za konzumaciju matche bi bio samo s vodom, kao čaj, kako piju Japanci. Meni ipak više paše u latte varijanti, sa zobenim mlijekom i možda malo agavinog sirupa ili meda. Svako jutro si pripremam toplu matcha latte: 1g matcha praha pomiješam pomoću metlice s malo vruće vode, dok se ne razbiju grudice i ne stvori pjenica, onda dodam još vode i zobeno mlijeko (otprilike 2dc napitka), a sve zasladim medom. 

 

 

Kako izgleda dan jedne poduzetnice? Pjesma kojom započinješ dan? Omiljeni prizor ujutro? Omiljeno piće znamo da je Materia matcha.

MB: Zapravo je svaki dan drugačiji i jako dinamičan sa svim privatnim i poslovnim obavezama. Naravno omiljeni napitak bez kojeg ne mogu zamisliti svoj dan i jutro je matcha, a prizor je definitivno izlazak sunca. Nakon što odradim svoje jutarnje rituale (matcha, kratko vježbanje, meditacija, journaling) te spremim i odvezem djecu u školu i vrtić, dolazim u ured malo iza osam i krećem s poslom. Jako je sve brzo i uzbudljivo uvijek imam premalo vremena za sve ono što želim napraviti. Komunikacija s klijentima, business development, social, admin stvari, web shop i pošiljke, sastanci, projekti, zalihe, eventi, razvoj novih proizvoda… Zatim jurim po djecu, i onda kreće kuhanje, spremanje, pomaganje sa zadaćama, vožnje na aktivnosti itd. Ta druga smjena koja je podjednako, ako ne i zahtjevnija od ove poslovne. 

Kako provodiš slobodno vrijeme? Da li si prirodni ili urbani tip osobe kada biraš putovanja? Omiljeno mjesto na koje si otputovala?

MB: U slobodno vrijeme volim čitati, posvetiti se svom well-beingu - vježbati, meditirati, napraviti si kupku. Obožavam putovanja i to je nešto što se stalno provlači kroz moj put, kao i život u različitim državama. 

Podjednako sam i prirodni i urbani tip osobe. Uživam i u gradu ali i u prirodi i na selu. Hm, imam puno puno omiljenih mjesta. Od gradova je oduvijek New York bio najbliži mom srcu i dosta sam vremena provela tamo, u nekoliko četvrti, i to je jedini grad koji doslovno sanjam. Za dosta sam destinacija emotivno vezana poput Miamia, Barcelone, Atene, Pariza, Milana, Sydneya, Cape Towna. Južna Afrika ima najdivniju svjetlost koju sam ikad vidjela, a Namibija je naprosto čarobna. Japan me oduševio, a ljepota prirode u Novom Zelandu i Australiji ostavila bez daha. Mogla bih nabrajati u nedogled… Volim različite destinacije i uvijek kad sam negdje želim upoznati i život lokalnog stanovništva. 

Ujutro volim slušati…

MB: Nešto lagano, neopterećujuće.. 

Kada otvorim ormar prvo…

MB: Pomislim da nemam što za obuć hahaha klasika. A onda se malo potrudim pa dođem do nečega.

„Nemam što za obuć“ osjećaj rješavam tako da…

MB: Pokušavam unaprijed pripremiti kombinacije koje mi trebaju ovisno o obavezama. Izdvajanjem vremena za isprobavanje dolazim do potencijalnih kombinacija za koje nisam mislila da bi funkcionirale dok nisam isprobala. 

Kada pogledaš unatrag na svoj stil što ga je najviše definiralo?

MB: Definitivno oversized trend s pomalo rock’n’roll prizvukom. 

Kakvo je stanje u tvom ormaru? Kako organiziraš svoj ormar?

MB: Djelomično je podijeljeno po sezonama, tako da sad trenutno prevladava jesensko-zimska atmosfera. Također pokušavam nekako po boji organizirati stvari koliko je to moguće. 

Savjet koji bi dala za bolju organizaciju ormara?

MB: Raspored prema sezoni i boji. I definitivno rješavanje onih stvari koje više ne nosite, takozvano učestalo editiranje. 

Kako biraš što ćeš nositi taj dan?

MB: Uvijek prema feelingu i ovisno o obavezama koje me očekuju. 

Kako je izgledao tvoj prvi business dress code outfit?

MB: To je bilo klasično odijelo muškog kroja s bijelom košuljom. I dalje volim takve basic timeless kombinacije. 

Što ti je najvažnije kada kupuješ novi odjevni predmet?

MB: Da je podjednako lijep i funkcionalan, da me veseli. Da je i pomalo neobičan. 

Outfit kojim se najviše ponosiš, za koju prigodu si ga nosila i zašto?

MB: Sigurno neki u kojem sam se osjećala da je pun pogodak za tu priliku. Ne pamtim baš jedan, ali taj osjećaj da si obučen bas kako treba i da ništa ne bi mijenjao je neprocjenjiv. Zapravo se svaki dan trudim tako odijevati. 

Poznata osoba čijem se stilu diviš? 

MB: Keith Richards, Jackie Kennedy, Grace Jones, Asap Rocky.. 

Što ti je najljepše na stilu suprotnog spola? A koje odjevne predmete najmanje voliš vidjeti na osobama suprotnog spola?

MB: volim tu neku bezvremensku eleganciju i nonšalantnost… french riviera, all-american style, bijela majica traperice i sl. Općenito ne volim robovanje trendovima..  

Omiljeni odjevni predmet koji si kupila kao secondhand?

MB: Kožna jakna koju sam kupila u jednom secondhand skladištu u New Yorku sredinom 2000-tih. 

Kada bi uhvatila zlatnu ribicu koja ostvaruje želje vezano za stil i garderobu, koju želju bi poželjela?

MB: Željela bih biti muza Yves Saint Laurenta u sedamdesetima.

Što te privuklo na ReStyloh?

MB: Privukao me cijeli koncept održivosti i ponovnog korištenja/stiliziranja odjevnih predmeta. Ima nešto u davanju novog života nečemu što nekome više ne služi a drugoga veseli. 

Kako vidiš budućnost održivosti?

MB: Trudim se nekako kupovati bezvremenski, kvalitetnije komade. Kako imam puno djece uvijek se trudim da se neki komad robe iznosi, tako da čak imamo neke stvari koje je nosilo svih šestero hahahha

Omiljeni modni dizajner?

MB: Teško mi je izdvojiti jednoga, puno njih se divim… 

Omiljeni trend u modi?

MB: Oversized i blurred muško-ženski odjevni predmeti. Kao tinejdžerica sam uvijek tati krala stvari iz ormara i nekako je to uvijek bilo dio mog stila. Oversized jakne, sakoi, košulje, mantili itd.. 

Omiljena pjesma?

MB: Joj ima ih toliko puno. Obožavam glazbu i različite žanrove, od rock’n’rolla, hip hopa, EDM-a, soula, francuskih šansona itd. Sve ovisi o trenutku. 

Omiljeni detalj u domu?

MB: Jedna umjetnička instalacija na zidu u hodniku. 

Misao vodilja u životu ti je…

MB: Ne radi drugome ono što ne želiš da drugi radi tebi. 

Kada mi je i najtužniji dan ova pjesma me „podigne“…

MB: Jumping Jack Flash od Rolling Stonesa. 

Za kraj navedi jedan modni savjet koji spasi svaki dan.

MB: Be yourself!

Veselimo se tvom ReStyloh ormaru, zasigurno ćemo tamo pronaći preloved komade koji su bili well chosen, i koji će sada nekome unijeti dašak  Majine modeling-consulting-well being evolucije. Elegancija i zen su posebnosti ovog ormara. A sve koji žele u budućnosti biti obaviješteni kada Maja izbaci svoje preloved komade odjeće možete chekirati ovdje. 

 

Tags:
ReStyloh ‎‎

ReStyloh ‎‎