Search

Jesen je a nedostaje vam ljeto - Evo gdje pobjeći za vikend

  • Podijeli na:
Jesen je a nedostaje vam ljeto - Evo gdje pobjeći za vikend

S dolaskom listopada, dani postaju sve kraći, a temperature padaju, što mnogima donosi nostalgiju za ljetnim danima. Sjećamo se toplog sunca, plavetnila mora i bezbrižnih trenutaka uz obalu. Iako je ljeto prošlo, jesen je savršeno vrijeme za kratke vikend-bijegove, a nekoliko destinacija na obali, blizu Zagreba, pruža priliku da ponovno osjetimo dašak ljeta.

Evo naših idealnih destinacija za bijeg na more:

Opatija

Samo dva sata vožnje od Zagreba, Opatija je prava jadranska ljepotica. Svojom raskošnom arhitekturom, prekrasnim šetnicama i blagom klimom, idealna je za vikend opuštanje. Opatija u jesen nudi mir, a šetnja Lungomare šetnicom uz more podsjetit će vas na ljetne dane.

Rabac 

Na istočnoj obali Istre, Rabac je poznat po kristalno čistom moru i mirnoj atmosferi. Iako je u jesen manje turista, more je i dalje dovoljno toplo za šetnje uz obalu i opuštanje. Rabac nudi izvrsne mogućnosti za biciklizam i planinarenje.

Rovinj 

Rovinj je pravi dragulj Istre s romantičnim uskim ulicama, šarenim kućama i zadivljujućim pogledom na more. Jesen u Rovinju donosi poseban šarm – grad je manje prepun, a temperature su savršene za istraživanje njegove povijesti i prirodnih ljepota.

Pula

Pula nudi savršenu kombinaciju povijesti i obale. Šetnja uz more s pogledom na veličanstveni Amfiteatar i stari grad savršen je način da pobjegnete od gradske svakodnevice i ponovno osjetite dašak ljeta.

Krk 

Otok Krk, najveći hrvatski otok, poznat je po netaknutoj prirodi, pješčanim plažama i bogatoj povijesti. U jesen nudi mir i tišinu, daleko od gužvi, ali s predivnim pogledima i mogućnostima za istraživanje. Idealno za vikend-bijeg blizu Zagreba.

Dubrovnik

Iako je Dubrovnik udaljeniji od Zagreba, ovaj grad vrijedi svake minute puta. U jesen su manje gužve, a šetnja Stradunom i zidinama s pogledom na Jadransko more neprocjenjiva je. Dubrovnik u jesen odiše posebnom magijom i pruža savršeni bijeg od svakodnevnice.

Bez obzira koju destinaciju odaberete, ove lokacije su idealan bijeg od svakodnevnice i podsjećaju nas da ljeto nikada nije predaleko.

 

FOTOGRAFIJA: Freepik
 

 

ReStyloh ‎‎

ReStyloh ‎‎