Search

Ana Dobrinčić, DIY ekspertica i vintage dizajnerica interijera

  • Podijeli na:
Ana Dobrinčić, DIY ekspertica i vintage dizajnerica interijera

Ana Dobrinčić, mlada Zagrepčanka, doktorica znanosti sa Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, istinska je ljubiteljica znanosti i umjetnosti. Za nju, znanost je ne samo izazovan, već i kreativan posao koji je nadahnjuje, ali to je samo jedna strana njezine bogate osobnosti. Njezina druga strast je umjetnost, koju Ana uspješno kombinira s akademskim obavezama, koristeći svaki slobodan trenutak za svoje DIY projekte u stanu. Od malih sitnica do velikih ideja, Ana svoj stan pretvara u pravi mali vintage raj. Njezin kreativni pristup uređenju prostora obilježen je prirodnim bojama i materijalima te samostalnom izradom namještaja, a sve to dijeli s oduševljenjem i savjetima sa svojim pratiteljima

Danas obilježavamo Dan žena na ReStyloh tako da razgovaramo upravo sa onim ženama koje nas svojim radom i uspjesima motiviraju, a svojom karizmom inspiriraju. O njihovim projektima možete pronaći mnoštvo inspirativnih informacija čim upišete njihovo ime u Google, i svakako ćemo danas razgovarati i o tome. Ali ovom prilikom željeli smo naglasak staviti na pitanja koja sačinjavaju svakodnevnicu. Zasigurno će vas razveseliti što o nekim svakodnevnim pitanjima razmišljaju žene kojima se divimo i koje nas inspiriraju.

Prateći modne i dekorativne trendove, Ana ne slijepo slijedi svaki trend, već odabire ono što odgovara njezinom osobnom stilu i ukusu. Svoj dom uređuje s mjerom, nastojeći postići balans između vintage šarma i suvremenog životnog stila, ističući da je bitno prilagoditi se vremenu u kojem živimo, ali zadržati vlastiti pečat.

Njezin pristup uređenju prostora nije samo estetski, već je i izraz njezine osobnosti koja ne slijedi trendove, već ih kreira na svoj način. Mi smo ju pozvali na jedan drugačiji intervju povodom Dana žena, kratki leksikon o modi, profesionalnom razvoju i prijateljstvima.

Profesionalni razvoj

Moj prvi projekt bio je iz današnje perspektive loš, ali tada najbolje što sam znala.

Sada sam skupila puno znanja i iskustva, a zbog toga sam sigurnija i hrabrija u svemu što radim.

Savjet za uspješan biznis: svaku situaciju iskoristite da nešto naučite.

Savjet za osobu na početku karijere u tvom području: ne bojte se pokušati, ili ćete uspjeti ili nešto naučiti.

Knjiga koju sam pročitala, a inspirirala me je: "Planina si ti" od Brianne Wiest

„Preporuči“ ženu u biznisu: Grace Beverley (Tala, Shreddy, The Productivity Method)

Moda

Održivost je bitna jer naši svakodnevni izbori, od hrane koju jedemo do odjeće koju nosimo, oblikuju svijet koji ostavljamo budućim generacijama.

ReStyloh volim jer kupnjom second hand odjeće osim što štedim i činim dobro za okoliš imam jedinstvene komade koje ne možete vidjeti po cijelom gradu.

Modni savjet koji bi izdvojila: za zanimljivi i jedinstveni styling miješajte vintage i novo,  (nemojte cijeli outfit kupiti u jednoj trgovini)

Zdravlje

Skincare savjet koji bi naglasila je: da zdrava koža počinje od zdrave prehrane.

Savjet za zdravlje i fizički fitness: ne tražite kratkotrajnu motivaciju nego izgradite naviku i disciplinu te ostanite konzistentni.

Savjet za očuvanje emocionalnog i mentalnog zdravlja: nađite hobi koji volite i posvetite mu dovoljno vremena.

Opuštanje, ljubav, sreća

Savjet za kvalitetne prijateljske odnose koji traju godinama: koliko god vam raspored bio gust napravite vremena za ljude do kojih vam je stalo.

Najveća podrška mi je: obitelj i dečko

Najdraže mjesto u Hrvatskoj mi je: Zadar

Opuštam se tako da: hodam buvljacima, nešto farbam, režem ili lijepim.

Volim čitati: uglavnom popularnu psihologiju, a od fikcije mystery trilere.

Najveća inspiracija su mi: putovanja, arhitektura, buvljaci i brojni kreativci instagrama.

Za kraj, u budućnosti planiram: završiti projekt preuređenja sobe na kojem trenutno radim, a zatim krenuti na uređenje blagovaonice. A u profesionalnom životu čeka me postdoktorski na novom projektu.

Fotografije: ustupila Ana Dobrinčić iz vlastite arhive

LINKOVI:
Anu Dobrinčić zapratite na njenom Instagram profilu 
ReStyloh profil Ane Dobrinčić zapratite ovdje.

ReStyloh ‎‎

ReStyloh ‎‎