Search

Ana Carević, slowfashion influencerica besprijekornog stila

  • Podijeli na:
Ana Carević, slowfashion influencerica  besprijekornog stila

Ana Carević, entuzijastica vintage mode, influencerica slow fashion pokreta, ističe se svojom izvanrednom estetikom, besprijekornim stilom i evergreen elegancijom. Dok se mnogi vode za novim trendovima na web stranicama fast fashion brendova, Ana Carević se ne da zavesti. Za nju su posebni, drugačiji i unikatni vintage i secondhand komadi ono što izmami osmijeh na lice - stoga ju često možete sresti u zagrebačkim secondhand dućanima ili na buvljacima, koje obožava zbog njihove energije.

Danas obilježavamo Dan žena na ReStyloh tako da razgovaramo upravo sa onim ženama koje nas svojim radom i uspjesima motiviraju, a svojom karizmom inspiriraju. O njihovim projektima možete pronaći mnoštvo inspirativnih informacija čim upišete njihovo ime u Google, i svakako ćemo danas razgovarati i o tome. Ali ovom prilikom željeli smo naglasak staviti na pitanja koja sačinjavaju svakodnevnicu. Zasigurno će vas razveseliti što o nekim svakodnevnim pitanjima razmišljaju žene kojima se divimo i koje nas inspiriraju.

Ana Carević, diplomirana komunikologinja, svojim jedinstvenim stilom kombinira eleganciju s pomaknutom klasikom, ističući se kao jedna od omiljenih modnih influencerica na čijem profilu crpimo inspiraciju. Neki od njezinih modnih komada su naslijeđeni od majke, dok druge pronalazi na buvljacima ili vintage online stranicama. Sama kaže da se uvijek rado sjeti svog prvog vintage buvljaka u njenom gradu, Dubrovniku. Voli se prisjetiti te energije i znatiželje koju je tada osjetila. Bio je to prvi put da se nešto takvo održalo održalo u Dubrovniku u kojemu svakako ima interesa za modu i održivost.

Anu smo pozvali na skroz drukčiji intervju, kratki leksikon povodom Dana žena, kako bi naše čitateljice mogle pronaći kako to izgleda pogled na neke svakodnevne teme žena kojima se divimo. Neke teme koje bi se mogle otvoriti da odete na kavu s Anom.

Profesionalni razvoj

Moj prvi projekt bio je prvi vintage buvljak održan u Dubrovniku

Sada sam u PR-u, marketingu te prodaji jednog domaćeg modnog brenda. 

Savjet za osobu na početku karijere u tvom području vjerujem kao i u svakom, a to je usavršavanje, educiranje, posjećivanje raznih seminara u struci i slično.

Knjiga koju sam pročitala a inspirirala me/otvorila nove vidike. Ako pričamo o temi mode i održivosti to je svakako knjiga Tiranija mode autorice Ivane Biočine.

„Preporuči“ ženu u biznisu. Jako volim pratiti rad Ivane Biočine. Njezine priče, ideje, kreacije, baš sve obožavam!

Moda

Održivost je bitna jer na taj način pridonosim promjeni u koju vjerujem, a osim toga na taj način moj ormar je smisleniji, jednostavniji, a svaki komad živi život.

ReStyloh volim jer podupire ono što mi je važno, a to je održivost. Sviđa mi se mogućnost kupovine i prodaje vintagea i second handa, ali i inpirativnih priča koje nas mogu potaknuti na neke promjene.

Modni savjet koji bi izdvojila. Mislim da nema nekog univerzalnog savjeta, ali uvijek volim reći da je za zaokruženu modnu priču najvažnije pronaći ono nešto svoje, a energija je ta koja tu priču čini jednom predivnom cjelinom. 

Zdravlje

Skincare savjet koji bi naglasila. U mom slučaju manje je više. Volim jednostavnost koja se pokazala kao pun pogodak.

Savjet za zdravlje i fizički fitness: odrediti ciljeve koji su realni i ostvarivi. U mom slučaju je to bilo pola posla.

Savjet za očuvanje emocionalnog i mentalnog zdravlja: držati jasnu i zdravu granicu između privatnog i poslovnog te pronaći vrijeme za sebe koje je u današnjem vrtlogu konstantnih moranja, želja, težnji, potreba sve veći izazov. Prije svega ne smijemo zaboraviti da se uvijek moramo i možemo osloniti na sebe, a sebe moramo paziti i čuvati.

Opuštanje, ljubav, sreća

Savjet za kvalitetne prijateljske odnose koji traju godinama: i smijeh i suze.

Najveća podrška: su moji roditelji i dečko.

Najdraže mjesto u Hrvatskoj: Dubrovnik i kava u Levanta

Opuštam se tako da provodim vrijeme s ljudima koje volim, šetam ili vježbam

Volim čitati trenutno mi najviše odgovaraju stihovi.

Najveća inspiracija: u zadnje vrijeme slušam podcaste nekih manje i više poznatih osoba koje me svojim riječima, idejama i akcijama inspiriraju.

Za kraj, u budućnosti planiram/želim: više puta sam planirala, a to me je naučilo da to više ne činim. Opuštena sam, uživam u svakom danu koji je preda mnom i nastojim ga što bolje iskoristiti.

Fotografije: ustupila Ana Carević iz osobne arhive, Instagram

LINKOVI:
Zapratite Anu Carević na njenom Instagram profilu ovdje.  
Zapratite Anu Carević na njenom ReStyloh profilu ovdje.
 

ReStyloh ‎‎

ReStyloh ‎‎